Οι «σταθμοί» του Μέινο μέχρι την εθνική: Το Μέρσεϊσαϊντ, το γκολ με τη Γουλβς και το έπος με τη Λίβερπουλ! (vids)

Συστήθηκε στο ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό φέτος. Ο κόσμος της Γιουνάιτεντ ίσως να τον γνώριζε και νωρίτερα. Ο Τεν Χαγκ τον έβγαλε στη μεγάλη σκηνή και από εκεί ο Κόμπι Μέινο μέσα σε λίγους μήνες βρέθηκε στην εθνική Αγγλίας. Σε αυτή τη μικρή διαδρομή του, μέχρι στιγμής, το Μέρσεϊσαϊντ θα είναι πάντοτε… σημαδιακό.  



Οι «σταθμοί» του Μέινο μέχρι την εθνική: Το Μέρσεϊσαϊντ, το γκολ με τη Γουλβς και το έπος με τη Λίβερπουλ! (vids)

Ο 18χρονος μέσος των «κόκκινων διαβόλων» επιδεικνύει ωριμότητα και ικανότητες που δικαίως τον έχουν διατηρήσει στα πλάνα του προπονητή του στο ανδρικό τμήμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη φετινή σεζόν.

Ο Τεν Χαγκ του έδωσε τη δυνατότητα να κάνει ντεμπούτο ως βασικός στην Πρέμιερ Λιγκ στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη στο «Γκούντισον Παρκ», στην εκτός έδρας νίκη (3-0) επί της Έβερτον και έδωσε στον Μέινο απλά τη μικρή ώθηση που χρειαζόταν.

 

 

Ο 18χρονος εμφανίστηκε πρώτη φορά στο κορυφαίο πρωτάθλημα στο Μέρσεϊσαϊντ και βρέθηκε για πρώτη φορά ανάμεσα στους άνδρες της εθνικής ομάδας της Αγγλίας μετά από ματς με την άλλη ομάδα του λιμανιού. Τους «κόκκινους»!

Παίζοντας στον επικό προημιτελικό με τη Λίβερπουλ την περασμένη Κυριακή, έκανε τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να το ξανασκεφτεί και τελικά τον καλέσει, αν και αργοπορημένα. Όμως, ήταν πέρα ως πέρα δίκαιη, για τον παίκτη, απόφαση.

 

 

Ο Μέινο έχει ήδη σημειώσει κι ένα γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ. Και τι γκολ. Σ’ εκείνο το φοβερό βράδυ στο «Μολινό», όπου τα πάντα δείχνουν να στραβώνουν για τους «κόκκινους διαβόλους». Κι όμως, ο 18χρονος με έμπνευση και ψυχραιμία που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να ταιριάξουν με την ηλικία του, πέτυχε το μαγικό γκολ για το 4-3 στο 90’ + 7’.

Συνολικά μετράει 14 παρουσίες στη Γιουνάιτεντ σε επίπεδο πρωταθλήματος, τέσσερις στο Κύπελλο Αγγλίας και μάλιστα, μεταπηδά από το τμήμα κ-19 της εθνικής ομάδας στο ανδρικό, αφού τελικά δεν θ’ αγωνιστεί όπως αρχικά προοριζόταν, με την κ-21!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης