Ο Μπρούνο στόπερ και ο ΜακΤόμινεϊ ασίστ με... ένα πόδι: Αυτό ήταν κάτι παραπάνω από μια πρόκριση!

Ο Έρικ Τεν Χαγκ με τις αλχημείες που έκανε στον προημιτελικό της Γιουνάιτεντ με τη Λίβερπουλ, ρίσκαρε πολύ, αλλά η ζαριά που έριξε τον δικαίωσε. Και σε αυτό συνέβαλε και ο τρόπος που οι παίκτες του ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες του ματς και στις ασυνήθιστες οδηγίες του, συνεχίζοντας στο ντέρμπι με τρομερό σθένος για να βρεθούν στο «Γουέμπλεϊ».  



Ο Μπρούνο στόπερ και ο ΜακΤόμινεϊ ασίστ με... ένα πόδι: Αυτό ήταν κάτι παραπάνω από μια πρόκριση!

Μια ματιά στους ποδοσφαιριστές με τους οποίους η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ολοκλήρωσε το ματς με τους «κόκκινους» το απόγευμα της Κυριακής στο «Ολντ Τράφορντ», κάνει τον καθένα να καταλάβει πολλά.

Αρχικά, είτε πέρασε στα ψιλά, είτε όχι, ο Χάρι Μαγκουάιρ ήταν ο μοναδικός στόπερ για τους «κόκκινους διαβόλους» στον αγωνιστικό χώρο. Και ναι, υπήρξαν σημεία κατά τη διάρκεια της παράτασης όπου ο Άγγλος αμυντικός βρισκόταν στην επίθεση προκειμένου να βοηθήσει με την ικανότητά του στο ψηλό παιχνίδι.

Επίσης, υπήρξαν διαστήματα κατά τα οποία με τον Νταλότ έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο και η άμυνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμενε με τρεις. Ποιοι ήταν αυτοί οι τρεις; Ο Μαγκουάιρ ο ένας. Εύκολο. Οι άλλοι δυο ήταν οι... Μπρούνο και Άντονι! Με εντολή Τεν Χαγκ!

Κι αν ο Πορτογάλος το δέχθηκε λίγο πιο εύκολα, ο Βραζιλιάνος γκρίνιαξε αρκετά, αλλά εκτέλεσε άψογα την οδηγία που πήρε από τον προπονητή του. Και γι' αυτό στο φινάλε επιβραβεύθηκε γι' αυτό με τις αγκαλιές των συμπαικτών του, αλλά και τα λόγια του Ολλανδού κόουτς περί ανάκτησης της αυτοπεποίθησης, την οποία έχει ανάγκη.

 

 

Επιπλέον, επίσης για όσους δεν το παρατήρησαν, το προσωρινό 3-3 από τον Μάρκους Ράσφορντ έρχεται από την ασίστ του Σκοτ ΜακΤόμινεϊ που ετοιμάζει το γκολ με... ένα πόδι! Ίσα που καταφέρνει να πατήσει κανονικά μέχρι να διώξει την μπάλα προς τον συμπατριώτη του και αμέσως δείχνει πως έχει πρόβλημα και σωριάζεται με ενοχλήσεις στο έδαφος.

Και αυτό είναι κέρδος για τον Τεν Χαγκ βλέποντας σε τόσο οριακό σημείο τον παίκτη του να μην πέφτει απλά για να κερδίσει κάποιο φάουλ ή χρόνο, αλλά να ολοκληρώνει την προσπάθειά του και να έρχεται μάλιστα κι ένα γκολ.

 

 

Όσο για τον Γκαρνάτσο που έπαιξε και στα 120 λεπτά με προπονήσεις μόλις δυο ημερών, τι να πει κανείς; Αυτή η ορμή των 19 ετών ζωής που μετρά ο νεαρός Αργεντινός τον έκανε να... μασάει σίδερα και να μη χαμπαριάζει τίποτα μπροστά στο καλό της ομάδας του, τη δική του διάκριση και φυσικά την εξασφάλιση της πρόκρισης στα ημιτελικά.

Ο Γκαρνάτσο έλαμψε με την τεχνική και το τρομερό πάθος του σε κάθε μπάλα και σε κάθε «μονομαχία», καταφέρνοντας να φτιάξει και πέντε φάσεις για γκολ, έχοντας φυσικά και την ασίστ στον Ντιαλό στο 120'+2'.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης