Βγαλμένο από «ταινία»: Πώς το γκολ ενός 30άρη, μπορεί να σώσει τη Λούτον και να ρίξει τη Νότιγχαμ; (vid)

Σε μία τόσο απρόβλεπτη Premier League, με αφαιρέσεις βαθμών, διαρκείς ανακατατάξεις των ομάδων, πίεση, άγχος και «ακραία» αποτελέσματα, όλα είναι ανοιχτά. Όπως και ένας… υποβιβασμός, χάρη σε ένα γκολ στο 90’, από έναν ποδοσφαιριστή που δεν είχε σκοράρει ποτέ στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου!



Βγαλμένο από «ταινία»: Πώς το γκολ ενός 30άρη, μπορεί να σώσει τη Λούτον και να ρίξει τη Νότιγχαμ; (vid)

Ήταν δεδομένο πως κάποια στιγμή, μέσα στον Απρίλιο, θα γινόταν γνωστή η τιμωρία στη Νότιγχαμ Φόρεστ, με τα ενδεχόμενα να ήταν δύο και… δεδομένα. Είτε οι «κόκκινοι» θα έπρεπε να πληρώσουν ένα μεγάλο πρόστιμο, για την παραβίαση κανονισμών, είτε θα έβλεπαν βαθμούς να τους αφαιρούνται.

Εν τέλει, επικράτησε το δεύτερο σενάριο, με τη Νότιγχαμ Φόρεστ να πληροφορείται πριν από μερικά λεπτά, πως της αφαιρούνται τέσσερις πόντοι από το «σακούλι» της. Είχε συγκεντρώσει 25, επιστρέφει στους 21, βρίσκεται κάτω από τη Λούτον για έναν βαθμό και στην 18η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Τι σημαίνει αυτό; Πως ναι μεν έχει την Μπέρνλι των 17 βαθμών και τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ των 14 από κάτω της, αλλά 10 αγωνιστικές πριν το τέλος, το άγχος μεταφέρεται στην πλευρά της.

Και αν σκεφτεί κανείς καλά, τι έχουμε δει φέτος, μπορεί να αντιληφθεί πως στο φινάλε της σεζόν, είναι δυνατόν ακόμη και ένα γκολ να καθορίσει μία ολόκληρη… παραμονή. Όπως αυτό που έβαλε ο Λουκ Μπέρι δηλαδή στη Νότιγχαμ, το Σαββατοκύριακο που παρήλθε, για να ισοφαρίσει για τη Λούτον σε 1-1, στο 90ο λεπτό.

Πρόκειται για έναν 31άχρονο ποδοσφαιριστή, που ανήκει στη Λούτον από το 2017, έχοντας νωρίτερα αγωνιστεί στις μικρότερες κατηγορίες της Αγγλίας. Έχει περάσει από την Κέιμπριτζ, την Μπάρνσλεϊ, βρέθηκε στη Λούτον και έμεινε εκεί. Αυτός σκόραρε στις καθυστερήσεις λοιπόν, κόντρα στο σύνολο του Νούνο Εσπιρίτο, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στην καριέρα του, στην Premier League, στην 9η συμμετοχή του.

Αν λοιπόν η Νότιχγαμ, υποβιβαζόταν στο τέλος της σεζόν, στον… πόντο, αυτός θα θεωρούνταν «υπεύθυνος». Διότι δίχως αυτό το γκολ, ακόμη και με την τιμωρία που έκανε την εμφάνισή της, η Λούτον θα βρισκόταν κάτω από τη Νότιγχαμ και εκείνη στους 23 πόντους! «Βγαλμένο» από επιστημονική φαντασία; Ίσως. Μη ρεαλιστικό; Θα δείξει…

 

Δημήτρης Μανάκος