«Ποδόσφαιρο vs. Netflix και Amazon»: Ο Πικέ θεωρεί πως τα 90λεπτα ματς κουράζουν τον κόσμο!

Αρχίζει και ... βαριέται την μπάλα. Δεν βλέπει πλέον τόσο ποδόσφαιρο. Θεωρεί πως η τεχνολογία έχει φτάσει σε ένα επίπεδο που το άθλημα απειλείται αν δεν προσαρμοστεί στα δεδομένα της εποχής. Ο Ζεράρ Πικέ έχει ενδιαφέρουσες σκέψεις και μιλά για την ανάγκη οι αρμόδιοι φορείς να συμπορευτούν με την εξέλιξη των πραγμάτων.  



«Ποδόσφαιρο vs. Netflix και Amazon»: Ο Πικέ θεωρεί πως τα 90λεπτα ματς κουράζουν τον κόσμο!

«Ούτε την Μπαρτσελόνα δεν βλέπω για 90'». Ίσως αυτό, βέβαια, να συμβαίνει γιατί η ομάδα του Τσάβι δεν είναι και στα καλύτερά της, αλλά για τον Ζεράρ Πικέ έχει άλλη «ανάγνωση» αυτή η δήλωση που έκανε στους Times.

Ο άλλοτε ηγέτης της άμυνας των «μπλαουγκράνα» έχει αλλάξει μυαλά από τη στιγμή που αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο και βλέπει τα πράγματα πιο ... επιχειρηματικά. Και κυρίως, αντιλαμβάνεται πως η τεχνολογία κάνει απόλυτο κουμάντο στον τρόπο που ο κόσμος διασκεδάζει.

«Το ποδόσφαιρο ανταγωνίζεται το Netflix, το Amazon, το Youtube και το TikTok. Δεν είναι πλέον τόσο διασκεδαστικά τα 90 λεπτά ενός αγώνα. Εγώ βλέπω περίπου 30-40 λεπτά. Δεν βλέπω καν ολόκληρα τα ματς της Μπαρτσελόνα.

Τις προάλλες έβαλα αυτά τα γυαλιά virtual reality, ήμουν σπίτι μου με τις πυτζάμες μου και έβλεπα ένα ματς του ΝΒΑ σαν να βρισκόμουν στα court seats μέσα στο παρκέ! Κάθε χρόνο τα προϊόντα αυτά γίνονται όλο και καλύτερα χάρη στην τεχνολογία. Θα πρέπει να καταλάβουν και οι αρμόδιοι φορείς του ποδόσφαιρο την τάση της εποχής γιατί έτσι θα παραμείνει ο κόσμος κοντά στο ποδόσφαιρο» ήταν τα λόγια του Πικέ που «σηκώνουν» πολλή κουβέντα.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης