Το καλύτερο deal του κόσμου: Αν δεν ξεκινήσει βασικός, η Φούλαμ δίνει στην Τσέλσι… τέσσερα εκατομμύρια!

Αν υπάρχει «το καλύτερο deal του κόσμου», τότε δεδομένα το έχει κάνει η Τσέλσι με τη Φούλαμ, στην περίπτωση του Αρμάντο Μπρόγια. Και ενδεχομένως, μπορεί να πάρει τέσσερα εκατομμύρια από την ομάδα του Μάρκο Σίλβα, την ερχόμενη εβδομάδα!



Το καλύτερο deal του κόσμου: Αν δεν ξεκινήσει βασικός, η Φούλαμ δίνει στην Τσέλσι… τέσσερα εκατομμύρια!

Γνωρίζουμε πως οι δανεισμοί περιλαμβάνουν ταυτόχρονα και πολλούς όρους, ανάμεσα σε δύο ομάδες. Δεν είναι κάτι καινούργιο, με τους Άγγλους πάντα να βάζουν προϋποθέσεις, προκειμένου να είναι ικανοποιημένη και η ομάδα που παίρνει έναν ποδοσφαιριστή, και αυτή που τον παραχωρεί.

Επρόκειτο για τον ιδανικό πρόλογο, ώστε να αντιληφθείτε τι ακριβώς έχει κάνει η Τσέλσι με τον δανεισμό του Αρμάντο Μπρόγια στη Φούλαμ. Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο αποφάσισε πως δεν τον χρειάζεται τον Ιανουάριο, με συνέπεια να τον δώσει στην συμπολίτισσα.

Ο Αλβανός επιθετικός χρειαζόταν άμεσα χρόνο συμμετοχής, μιας και προερχόταν από σοβαρό τραυματισμό, αλλά ως στιγμής δεν τον έχει βρει. Έχει παίξει μόλις 51 λεπτά με την ομάδα του Μάρκο Σίλβα, πράγμα που οφείλεται και στην εξαιρετική επίδοση του Μουνίζ, με πέντε γκολ στα τελευταία πέντε παιχνίδια.

Συνεπώς, η απουσία του Χιμένες έχει καλυφθεί από τον προαναφερθέντα παίκτη και όχι από τον Μπρόγια, με την Τσέλσι να είναι δυσαρεστημένη. Γνωρίζει όμως πως στο τέλος της ημέρας, η επιλογή αυτή της Φούλαμ μπορεί να της βγει σε… καλό.

Ο λόγος; Διότι στη συμφωνία μεταξύ τους, έχει βάλει όρο, ο Μπρόγια να ξεκινήσει στο 60% των αναμετρήσεών της. Αν αυτό συμβεί και η Φούλαμ θέλει να τον αγοράσει το καλοκαίρι, δεν θα χρειαστεί να πληρώσει και το ποσό της ρήτρας. Αν όμως δεν συμβεί, θα δώσει στην Τσέλσι τέσσερα εκατομμύρια, για τον δανεισμό που έλαβε χώρα.  Συνεπώς, αν ο Μπρόγια δεν αγωνιστεί κόντρα στην Τότεναμ το Σάββατο, τα παιχνίδια δεν θα επαρκούν. Και κάπως έτσι, η Τσέλσι θα βάλει στα ταμεία της ένα σημαντικό πόσο, από το… πουθενά!

Δημήτρης Μανάκος