Ο Γουόκερ είπε ότι δεν είναι πέναλτι και ο κόσμος της Λίβερπουλ θυμήθηκε τα… λόγια του Σαλιμπά! (vid)

Συμφωνεί με τον Μάικλ Όλιβερ και την απόφασή του να μην δώσει πέναλτι στο Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι ο Γουόκερ. Και κάπως έτσι, οι φίλοι των «κόκκινων» θυμήθηκαν πώς είχε χειριστεί μία ανάλογη ερώτηση, ο κεντρικός αμυντικός της Άρσεναλ, Γουίλιαμ Σαλιμπά.



Ο Γουόκερ είπε ότι δεν είναι πέναλτι και ο κόσμος της Λίβερπουλ θυμήθηκε τα… λόγια του Σαλιμπά! (vid)

Πρόκειται πιθανώς για μία φάση που θα αποτελεί θέμα συζήτησης για καιρό. Αναφερόμαστε στο μαρκάρισμα του Τζέρεμι Ντοκού πάνω στον Αλέξις ΜακΆλιστερ, στην τελευταία φάση της αναμέτρησης της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Μία στιγμή που εξετάστηκε από τον VAR, αλλά τόσο ο Μάικλ Όλιβερ, όσο και οι «υπεύθυνοι» της τεχνολογίας στο «Άνφιλντ», θεώρησαν πως δεν υπάρχει πέναλτι. Πριν από μερικές ώρες, ο αρχηγός των «πολιτών», ο Κάιλ Γουόκερ, έγινε ο πρώτος παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι, που συζητά ανοιχτά για την εν λόγω περίπτωση.

Ξεκαθάρισε πως θεωρεί ότι δεν υπάρχει κάτι και έδωσε τα εύσημα στον διαιτητή της συνάντησης, που δεν λύγισε από τον κόσμο στο «Άνφιλντ».

«Η γνώμη μου είναι πως ο διαιτητής και ο VAR πήραν μία απόφαση. Νιώθω πως ο διαιτητής, ο Μάικλ Όλιβερ, έπραξε καλά. Όταν υπάρχει από πίσω σου το Άνφιλντ και το κοινό του, θα μπορούσε να καταρρεύσει, αλλά αυτό έδειξε την εμπειρία και το χαρακτήρα του.Για αυτό το λόγο θεωρείται ένας από τους κορυφαίους διαιτητές στη χώρα και στον κόσμο».

Αυτά είπε ο Γουόκερ και όπως αναμενόταν, οι φίλοι της Λίβερπουλ στράφηκαν εναντίον του. Και παράλληλα, μπήκαν στη διαδικασία να τον συγκρίνουν με τον Γουίλιαμ Σαλιμπά, καθώς δεν έχουν λησμονήσει την περίπτωση του χεριού του Μαρτίν Έντεγκααρντ, στο Λίβερπουλ – Άρσεναλ, στο ίδιο γήπεδο.

Ο Γάλλος είχε δει τη φάση και αναρωτήθηκε, όπως και οι περισσότεροι, για ποιον λόγο δεν καταλογίστηκε η εσχάτη των ποινών…

Δημήτρης Μανάκος