Το ακατάπαυστο σκοράρισμα της Τότεναμ και οι αναμνήσεις από τον πρώτο τίτλο!

Με τον Χέουνγκ – Μιν Σον να μπαίνει στην πρώτη 5άδα των σκόρερ όλων των εποχών στα χρονικά της Τότεναμ, η νυν ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου έφτασε σε επίδοση που της θυμίζει τη δόξα του ’51 και του πρώτου της πρωταθλήματος επί ηγεσίας Άρθουρ Ρόου!  



Το ακατάπαυστο σκοράρισμα της Τότεναμ και οι αναμνήσεις από τον πρώτο τίτλο!

Τα «σπιρούνια» το μεσημέρι της Κυριακής απήλαυσαν την εξόρμησή τους στο Μπέρμιγχαμ, αφού στο δεύτερο ημίχρονο ξέσπασαν απέναντι στην Άστον Βίλα στο «Βίλα Παρκ».

Σκοράροντας δις σε διάστημα τριών λεπτών στην έναρξη του δευτέρου μέρους και κάνοντας ξανά το ίδιο στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, το τελικό σκορ έγραψε 4-0. Βρίσκοντας το δρόμο για τα δίχτυα σε ακόμα ένα παιχνίδι, η Τότεναμ έχει καταφέρει πλέον να παραβιάσει την εστία των αντιπάλων της και στα 27 παιχνίδια της σεζόν μέχρι αυτή τη στιγμή!

Κάτι αντίστοιχο, από την έναρξη μιας αγωνιστικής περιόδου, είχε σημειωθεί άλλη μια φορά στο παρελθόν για το λονδρέζικο κλαμπ και είχε γίνει στη χρονιά του πρώτου πρωταθλήματος! Το 1950-1951 με τον Άρθουρ Ρόου στην άκρη του πάγκου, τα «σπιρούνια» είχαν τερματίσει στην κορυφή σε πρωτάθλημα 42 αγωνιστικών!

Το σερί σκοραρίσματος σταμάτησε την 29η αγωνιστική με το 0-0 στην έδρα της Σάντερλαντ, ενώ, εκείνος ο τίτλος εξασφαλίστηκε με 60 βαθμούς, έναντι των 56 της δεύτερης Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και των 50 της τρίτης… Μπλάκπουλ!

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης