Η Άρσεναλ πανηγυρίζει: Λίβερπουλ και Σίτι έκαναν «δώρο», οι αλλαγές στη βαθμολογία και η διαφορά τερμάτων!

Η Άρσεναλ πανηγυρίζει οκτώ νίκες στη σειρά, η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Σίτι μένουν στην ισοπαλία και η βαθμολογία στην Premier League αλλάζει σημαντικά. Πρώτοι στην ισοβαθμία οι «κανονιέρηδες», στους 64 η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, στο -1 οι «πολίτες». Σημαντική η διαφορά τερμάτων ανάμεσα στους τρεις διεκδικητές. Αλλά στο τέλος της ημέρας, η Άρσεναλ είναι πρώτη, για «παρθενική» φορά μετά το βράδυ των Χριστουγέννων!



Η Άρσεναλ πανηγυρίζει: Λίβερπουλ και Σίτι έκαναν «δώρο», οι αλλαγές στη βαθμολογία και η διαφορά τερμάτων!

Τα δεδομένα ήταν πάρα πολύ απλά, πριν από την έναρξη της 28ης αγωνιστικής της Premier League. Αν η Άρσεναλ επικρατούσε της Μπρέντφορντ, τότε ανεξαρτήτως αποτελέσματος της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Σίτι, θα ήταν τουλάχιστον στην 2η θέση της βαθμολογίας.

Ποια ήταν τώρα τα σενάρια; Να ανέβει στην κορυφή του πίνακα η Άρσεναλ, σε περίπτωση ισοπαλίας, και να είναι 2η, διότι πρώτος θα ανέβαινε όποιος κέρδιζε το ντέρμπι στο «Άνφιλντ».

Οι «κανονιέρηδες» λοιπόν επικράτησαν των «μελισσών», χάρη στο γκολ του Κάι Χάβερτς, ανέβηκαν στην πρώτη θέση για «παρθενική» φορά εντός του 2024, και μένουν εκεί. Το 1-1 στο Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι είναι γεγονός και κάπως έτσι, το σύνολο του Αρτέτα και αυτό του Κλοπ, ισοβαθμούν στους 64 βαθμούς.

Πόσες φορές άλλαξε η βαθμολογία κατά τη διάρκεια του 90αλέπτου που παρακολουθήσαμε; Δύο. Η πρώτη έγκειται στο γκολ με το οποίο πήρε προβάδισμα η Μάντσεστερ Σίτι, με τους «πολίτες» να ανεβαίνουν πρώτοι.

Με την ισοφάριση της Λίβερπουλ όμως, η… τάξη αποκαταστάθηκε. Στους 64 η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, το ίδιο και η Άρσεναλ, στο -1 η Μάντσεστερ Σίτι. Και μία… αδιανόητη, «μάχη» του τίτλου, συνεχίζεται! Μένουν 10 παιχνίδια, το πρωτάθλημα είναι για… τρεις!

Για ποιον λόγο όμως, είναι στην κορυφή της βαθμολογίας η υπερηχητική ομάδα του Μικέλ Αρτέτα; Διότι έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων από αμφότερες. Είναι στο +46, με τους «κόκκινους» στο +39 και τη Σίτι στο +35. Και επειδή όλα παίζουν τον ρόλο τους φέτος, ας έχουμε και αυτό στο μυαλό μας!

Δημήτρης Μανάκος