Η κόκκινη, οι χαμένες ευκαιρίες και η πλήρης μετάλλαξη του Νούνιες (vids)

Ο Κλοπ τον περίμενε. Ήξερε πως δεν γινόταν να είναι ο Ντάργουιν αυτός που εμφανιζόταν στην πρώτη του σεζόν στη Λίβερπουλ. Φέτος, ο Ουρουγουανός βγάζει τον πραγματικό του εαυτό. Όμως, έπρεπε να βουτήξει πολύ βαθιά στα λάθη και τις αστοχίες, για να βγει πιο δυνατός από ποτέ με την κόκκινη φανέλα.  



Η κόκκινη, οι χαμένες ευκαιρίες και η πλήρης μετάλλαξη του Νούνιες (vids)

Ο Γιούργκεν Κλοπ, βλέποντας τον Ουρουγουανό να σκοράρει δις στην Πράγα το βράδυ της Πέμπτης, δήλωσε ότι «η ποιότητα του Νούνιες… ξεχειλίζει απ’ τα αυτιά του».

Και έχει απόλυτο δίκιο. Έτσι ήταν εξ αρχής. Απλά ο Ντάργουιν χρειάστηκε το χρόνο του και η ποδοσφαιρική του μοίρα τον προκάλεσε να ξεπεράσει μεγάλες δυσκολίες στην πρώτη του σεζόν στο «Άνφιλντ». Και ο μεγαλύτερος αντίκτυπος των δυσκολιών ήταν πνευματικός.

Όταν πλέον είχε χάσει την αυτοπεποίθησή του, έφτασε σε σημείο αντί να τελειώνει φάσεις, να επιλέγει να «σπάει» τη μπάλα. Και φυσικά εκείνη η αποβολή τον πρώτο καιρό στο ματς πρωταθλήματος με την Κρίσταλ Πάλας όπου είχε χάσει την ψυχραιμία του, έπρεπε να μετατραπεί σε ένα επιπλέον, πολύ μεγάλο κίνητρο.

Φέτος, ο Νούνιες το απολαμβάνει τρομερά. Έχει 15 τέρματα και 11 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις μετά και το σόου του στην Πράγα, στο 5-1 επί της Σπάρτα για την πρώτη αγωνιστική των «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Συμμετέχει σε γκολ ανά 85 λεπτά με το κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ. Ακόμα κι αν μπει σε παιχνίδι από τον πάγκο, είναι ικανός ν’ αλλάξει ολόκληρη την εικόνα του παιχνιδιού.

Μέσα στο 2024 έχει 8 γκολ και 4 ασίστ σε 749 λεπτά συμμετοχής. Δηλαδή συνεισφέρει στο σκοράρισμα ανά 62 λεπτά. Ορισμένες φορές οι δυσκολίες σε οδηγούν σε δρόμο γεμάτο… λάμψη!

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης