Η ατάκα του Κλοπ για να πείσει τους Σαλάχ, Μανέ και Φιρμίνο να… μαρκάρουν! (vid)

Απλός, λιτός και ξεκάθαρος. Με ένα παράδειγμα που έκανε την άλλοτε μαγική τριπλέτα της επίθεσης της Λίβερπουλ να φροντίζει και για την άμυνα. Ο Κλοπ αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο έπεισε τους Σαλάχ, Μανέ και Φιρμίνο να γυρίζουν για να βοηθήσουν και ανασταλτικά και ο Λιονέλ Μέσι… έπαιξε το ρόλο του σε αυτό.  



Η ατάκα του Κλοπ για να πείσει τους Σαλάχ, Μανέ και Φιρμίνο να… μαρκάρουν! (vid)

Ο Γερμανός κόουτς των «κόκκινων», ανάμεσα στα πολλά άλλα πράγματα με τα οποία καθόρισε και διαμόρφωσε με επιτυχία τη σύγχρονη εποχή του κλαμπ του λιμανιού την τελευταία 8ετία, είχε και τον τρόπο να παίρνει πάντοτε το 100% από τους παίκτες του.

Και σε αυτή την προσπάθεια δεν λογάριαζε από ονόματα και θέσεις. Έπρεπε όλοι μαζί να συνεισφέρουν για την επίτευξη του στόχου. Από τον τερματοφύλακα μέχρι και τον επιθετικό, όσο κι αν εκείνος θα ήθελε ιδανικά να περιμένει απλά τη μπάλα σε καλό σημείο για να σκοράρει.

Μιλώντας στον Ρίο Φέρντιναντ, ο Γιούργκεν Κλοπ έκανε σαφή τον τρόπο με τον οποίο είχε πείσει τους Σαλάχ, Μανέ και Φιρμίνο να παίζουν και άμυνα, λέγοντας:

«Τους είπα πως αφού κανείς δεν είναι ο Μέσι, τότε θα πρέπει όλοι να βοηθούν και αμυντικά. Ο Λίο είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που μπορείς να του πεις “οκ, περίμενε να πάρουμε τη μπάλα, να στη δώσουμε και μετά κάνεις ό,τι σου κατέβει στο κεφάλι”».

 

 

Κώστας Ζάλιαρης