Αδιανόητο: Έχετε καταλάβει πόσα ματς έχει κερδίσει η Άρσεναλ με τουλάχιστον… τρία γκολ διαφορά;

Μία «τριάρα», δύο «τεσσάρες», τρεις «πεντάρες» και άλλες τόσες «εξάρες». Αδιανόητη η επιθετική επίδοση της Άρσεναλ φέτος, σε όλες τις διοργανώσεις. Έτσι βελτίωσε τη διαφορά τερμάτων της, έτσι έγινε διεκδικήτρια του τίτλου. Πώς αλλιώς μπορεί άλλωστε να ερμηνεύσει κανείς το γεγονός πως ένα ματς της ανά τέσσερα 90άλεπτα, «ξεφεύγει» τόσο πολύ;



Αδιανόητο: Έχετε καταλάβει πόσα ματς έχει κερδίσει η Άρσεναλ με τουλάχιστον… τρία γκολ διαφορά;

Η αλήθεια είναι πως αν υπάρχει μόνο μία ομάδα που έχει εντυπωσιάσει όσο καμία, εντός του 2024, αυτή είναι η Άρσεναλ.

Είναι ξεκάθαρο. Επτά διαδοχικές νίκες, πράγμα που δεν έχει πράξει καμία ομάδα στο πρωτάθλημα, σε ολόκληρη τη σεζόν. Δύο «πεντάρες», δύο «εξάρες», μία νίκη επί της Λίβερπουλ στο «Έμιρεϊτς», μία επί της Νότιγχαμ Φόρεστ στο «Σίτι Γκράουντ», για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα, σε επίπεδο Premier League, και μία άνετη επικράτηση επί της Νιούκαστλ στο Βόρειο Λονδίνο.

Έχει μεσολαβήσει φυσικά η ήττα στο Πόρτο για το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα, αλλά ας περιορίσουμε την συζήτηση αποκλειστικά στην Premier League. Συνολικά λοιπόν, σε ολόκληρη τη σεζόν, η Άρσεναλ έχει δώσει 38 αναμετρήσεις, συμπεριλαμβανομένου και του παιχνιδιού για το Community Shield, απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι.

Πόσα λοιπόν από αυτά τα παιχνίδια έχουν καταλήξει σε επιθετικό «μονόλογο» της Άρσεναλ; Ακριβώς… 10! Σε τέσσερα δηλαδή ματς των «κανονιέρηδων», το ένα σηματοδοτεί σχεδόν… διασυρμό του αντιπάλου.

Οι αριθμοί «μιλούν» από μόνοι τους. Δύο είναι τα παιχνίδια που οι «κανονιέρηδες» έχουν κερδίσει με τέσσερα γκολ διαφορά, τρία αυτά με πέντε γκολ διαφορά και άλλα τόσα, όσα έχουν φτάσει στο επίπεδο των έξι τερμάτων.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως μόλις σε μία περίπτωση, η Άρσεναλ έχει κερδίσει με τρία ακριβώς γκολ διαφορά, συγκριτικά με τον αντίπαλό της. Πρόκειται φυσικά για τη συνάντηση με τη Νιούκαστλ, στο Βόρειο Λονδίνο.

Τι αναδεικνύει δηλαδή το εν λόγω ποσοστό για την Άρσεναλ; Πως στα τέσσερα 90άλεπτα που δίνει, ένα εξ’ αυτών θα καταλήξει σε μία νίκη, με πολύ μεγάλη έκταση. Συμβαίνει, επιβεβαιώνεται και η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα δεν… κόβει!

Αναλυτικά, όλα τα παιχνίδια που έχει κερδίσει η Άρσεναλ με 3+ γκολ διαφορά:

Άρσεναλ – Νιούκαστλ 4-1

Αναλυτικά, όλα τα παιχνίδια που έχει κερδίσει η Άρσεναλ με 4+ γκολ διαφορά:

Άρσεναλ – Αϊντχόφεν 4-0

Μπόρνμουθ – Άρσεναλ 0-4

Αναλυτικά, όλα τα παιχνίδια που έχει κερδίσει η Άρσεναλ με 5+ γκολ διαφορά:

Άρσεναλ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 5-0

Άρσεναλ – Φούλαμ 5-0

Μπέρνλι – Άρσεναλ 0-5

Αναλυτικά, όλα τα παιχνίδια που έχει κερδίσει η Άρσεναλ με 6+ γκολ διαφορά:

Άρσεναλ – Λενς 6-0

Γουέστ Χαμ – Άρσεναλ 0-6

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ 0-6

 

Δημήτρης Μανάκος