Μία από αυτές θα κρίνει τον τίτλο: Οι τέσσερις «κοινές» ομάδες που θα παίξουν με Λίβερπουλ, Σίτι και Άρσεναλ ως το τέλος!

Τέσσερις ομάδες. Τέσσερα «κοινά» club, τα οποία θα βρουν στον δρόμο τους και τη Λίβερπουλ, και τη Μάντσεστερ Σίτι, και την Άρσεναλ, μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος. Ενδεχομένως, όποια «κόψει» βαθμό, να διαμορφώσει και διαφορετικά τα δεδομένα του τίτλου. Όλα άλλωστε θα κριθούν στις λεπτομέρειες και το πρόγραμμα που ακολουθεί, θα κάνει τη διαφορά…



Μία από αυτές θα κρίνει τον τίτλο: Οι τέσσερις «κοινές» ομάδες που θα παίξουν με Λίβερπουλ, Σίτι και Άρσεναλ ως το τέλος!

Ολοκληρώσαμε αισίως την 27η αγωνιστική της Premier League και η αλήθεια είναι πως αν αναλογιστεί κανείς τι γράφαμε στις αρχές Φεβρουαρίου και τι άλλαξε έκτοτε, τα δεδομένα φαντάζουν ίδια.

Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Πως η Λίβερπουλ έκανε το απόλυτο και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, η Άρσεναλ το ίδιο και η Μάντσεστερ Σίτι είναι η μόνη που έχασε βαθμούς. Δύο για την ακρίβεια, στην ισοπαλία με την Τσέλσι στο «Έτιχαντ», πριν από δύο εβδομάδες.

Το δεύτερο συμπέρασμα που προέκυψε από τον Φεβρουάριο, έχει να κάνει με τους «κανονιέρηδες». Έφτασαν στις επτά συνεχόμενες επικρατήσεις εντός του 2024 στην Premier League, έγιναν η πρώτη ομάδα που το καταφέρνει φέτος. Είναι στο -2 από την κορυφή της βαθμολογίας και αποτελούν τη μοναδική ομάδα ιστορικά, σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες, που μετρά τρία σερί «διπλά», με 5+ γκολ διαφορά, κόντρα στον εκάστοτε αντίπαλό της. Βελτίωσαν έτσι εντυπωσιακά και τη διαφορά τερμάτων τους, με το +45 στην σχετική λίστα, να υπερέχει «κόκκινων» και «γαλάζιων».

Από εκεί και πέρα, δύο είναι επίσης τα πράγματα που μπορεί να παρατηρήσει κανείς, κοιτώντας το πρόγραμμα μέχρι το τέλος, για τους τρεις διεκδικητές. Το πρώτο είναι πως Λίβερπουλ και Άρσεναλ έχουν να δώσει από έξι παιχνίδια, κόντρα σε ομάδες της πρώτης δεκάδας. Απεναντίας, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έχει ένα περισσότερο.

Το δεύτερο είναι όμως, ακόμη πιο… ιδιαίτερο. Και έχει να κάνει με τέσσερις συγκεκριμένες ομάδες, οι οποίες θα συναντήσουν και τη Λίβερπουλ, και τη Μάντσεστερ Σίτι, και την Άρσεναλ, μέσα στο επόμενο δίμηνο. Είναι η Μπράιτον, η Τότεναμ, η Γουλβς και η Άστον Βίλα.

Συνεπώς, δύο ομάδες που διεκδικούν θέσεις Champions League, μία που παίζει στο Europa League, και μία που συνιστά μία ευχάριστη έκπληξη στο πρωτάθλημα. Η Μπράιτον λοιπόν, θα υποδεχθεί την Άρσεναλ και τη Μάντσεστερ Σίτι.

Η Τότεναμ θα παίξει στο «σπίτι» της με την Άρσεναλ και τη Σίτι, η Βίλα παίζει μέσα μόνο με τη Λίβερπουλ, ενώ η Γουλβς συναντά μακριά από το «Μολινό» και τις τρεις… Κάποια θα «κόψει» βαθμούς. Και ενδέχεται, μία εξ’ αυτών, να καθορίσει και το πρωτάθλημα!

Αναλυτικά, τα παιχνίδια της Λίβερπουλ μέχρι το φινάλε:

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι

Έβερτον – Λίβερπουλ

Λίβερπουλ – Μπράιτον

Λίβερπουλ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ

Λίβερπουλ – Κρίσταλ Πάλας

Φούλαμ – Λίβερπουλ

Γουέστ Χαμ – Λίβερπουλ

Λίβερπουλ – Τότεναμ

Άστον Βίλα – Λίβερπουλ

Λίβερπουλ – Γουλβς

 

Αναλυτικά, τα παιχνίδια της Άρσεναλ μέχρι το φινάλε:

Άρσεναλ – Μπρέντφορντ

Άρσεναλ – Τσέλσι

Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ

Άρσεναλ – Λούτον

Μπράιτον – Άρσεναλ

Άρσεναλ – Άστον Βίλα

Γουλβς – Άρσεναλ

Τότεναμ – Άρσεναλ

Άρσεναλ – Μπόρνμουθ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ

Άρσεναλ – Έβερτον

 

Αναλυτικά, τα παιχνίδια της Μάντσεστερ Σίτι μέχρι το φινάλε:

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι

Μπράιτον – Μάντσεστερ Σίτι

Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ

Μάντσεστερ Σίτι – Άστον Βίλα

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Σίτι

Μάντσεστερ Σίτι – Λούτον

Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι

Νότιγχαμ Φόρεστ – Μάντσεστερ Σίτι

Μάντσεστερ Σίτι – Γουλβς

Φούλαμ – Μάντσεστερ Σίτι

Μάντσεστερ Σίτι – Γουέστ Χαμ

 

Δημήτρης Μανάκος