Το παθητικό 72 τερμάτων της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και οι ιστορίες των Ίπσουϊτς και Σουίντον

Έχοντας φτάσει να δεχθούν 72 γκολ μέχρι στιγμής στο φετινό πρωτάθλημα και με 11 αγωνιστικές ν’ απομένουν, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ξεπέρασε την ιστορική αρνητική επίδοση της Ίπσουϊτς του ’64 και απειλεί το χειρότερο ρεκόρ στην ιστορία, από τη Σουίντον!  



Το παθητικό 72 τερμάτων της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και οι ιστορίες των Ίπσουϊτς και Σουίντον

Είναι εντυπωσιακό πως μέσα στο 2024, στο Bramall Lane, υπάρχουν ομάδες που έχουν πετύχει περισσότερα γκολ απ’ ό,τι το έχει κάνει η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ!

Οι παίκτες τους Κρις Γουάιλντερ έχουν πετύχει μονάχα 4 τέρματα, με την Μπράιτον να έχει μετρήσει 10 γκολ εκεί, την Άρσεναλ από το βράδυ της Δευτέρας να έχει καταγράψει 6 και την Άστον Βίλα να έχει σκοράρει 5 φορές!

Το συνολικό παθητικό των γκολ για τις «λεπίδες» φτάνει αυτή τη στιγμή στα 72 γκολ. Ξεπέρασε πλέον και την Ίπσουϊτς από το 1964, όταν είχε δεχθεί 68 τέρματα έως τις αρχές Μαρτίου, με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί. Μάλιστα, δυο χρόνια νωρίτερα (1962) είχε πάρει το πρωτάθλημα με τον Σερ Αλφ Ράμσεϊ που μετέπειτα κατέκτησε το Μουντιάλ του ’66 με την εθνική Αγγλίας…

Υπάρχει και το παράδειγμα της Σουίντον από την αγωνιστική περίοδο 1993-1994, όταν είχε κλείσει την ποδοσφαιρική χρονιά με 100 γκολ παθητικό στην Πρέμιερ Λιγκ και αυτή η επίδοση διατηρείται μέχρι φέτος. Και κάπως έτσι η ομάδα του Σέφιλντ «απειλεί» αυτό το αρνητικό ρεκόρ…

 

 

Κώστας Ζάλιαρης