Ο Αρτέτα μπαίνει δίπλα σε Κλοπ και Πεπ ακόμα και στην κουβέντα για τα γκολ!

Σκοράρει αδιάλειπτα. Όταν βρει ευκαιρία, δεν θα σκεφτεί να κάνει συντήρηση δυνάμεων και θα το διασκεδάσει όσο περισσότερο μπορεί. Η Άρσεναλ με τα 6 τέρματα που πέτυχε στο Bramall Lane «έπιασε» την 300άρα υπό τον Μικέλ Αρτέτα και οι επιδόσεις της ομάδας βάζουν τον Ισπανό και στην κουβέντα για το σκοράρισμα, κόντρα σε Πεπ και Κλοπ!  



Ο Αρτέτα μπαίνει δίπλα σε Κλοπ και Πεπ ακόμα και στην κουβέντα για τα γκολ!

Οι Λονδρέζοι είχαν πετύχει τρία τέρματα στα πρώτα 15’ της αναμέτρησης στο Σέφιλντ, έκλεισαν το πρώτο μέρος με πέντε γκολ και τελικά έφτασαν στο 6-0 επί της Γιουνάιτεντ του Κρις Γουάιλντερ, το βράδυ της Δευτέρας.

Επί εποχής Μικέλ Αρτέτα, η Άρσεναλ έχει φτάσει πλέον στα 300 τέρματα στην Πρέμιερ Λιγκ σε 161 παιχνίδια. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα είναι τρομερά παραγωγικό για την ομάδα της πρωτεύουσας, κάτι που δίνει εξτρά ψυχολογική ώθηση για τη συνέχιση της διεκδίκησης του τίτλου.

Και δεν είναι μονάχα το κυνήγι της κορυφής για φέτος που βάζει τον κόουτς των «κανονιέρηδων» κοντά στους Κλοπ και Πεπ, αλλά και το κομμάτι του σκοραρίσματος! Εκείνοι που πέτυχαν τα 300 γκολ με τις ομάδες τους σε μικρότερο αριθμό αγώνων είναι ο Καταλανός τεχνικός της Σίτι (120 ματς) και ο Γερμανός αναμορφωτής των «κόκκινων» (142). Τα 149 παιχνίδια είχε χρειαστεί και ο Μανουέλ Πελεγκρίνι όταν είχε βρεθεί στην άκρη του πάγκου των «πολιτών».

Κώστας Ζάλιαρης