Η Τότεναμ τολμά, επιμένει και... συνηθίζει να φέρνει τα πάνω - κάτω (vid)

Αν ο σκοπός του ανθρώπου στη ζωή είναι να κάνει λάθη, να μαθαίνει απ' αυτά και να τα διορθώνει, τότε η Τότεναμ παίρνει πολύ καλό βαθμό στη νοοτροπία που έχει αποκτήσει υπό τον Άγγελο Ποστέκογλου. Ναι μεν γι' ακόμα ένα ματς δέχθηκε πρώτη γκολ από αντίπαλο, αλλά έφτασε στην 5η μεγάλη ανατροπή για τη φετινή σεζόν με το 3-1 επί της Κρίσταλ Πάλας.  



Η Τότεναμ τολμά, επιμένει και... συνηθίζει να φέρνει τα πάνω - κάτω (vid)

Η νυν ομάδα του Όλιβερ Γκλάσνερ έχει την κορυφαία αρνητική επίδοση για το φετινό πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ με τα περισσότερα γκολ παθητικό στα τελευταία 15 λεπτά των αναμετρήσεων.

Και σε αυτό έπαιξε ρόλο και ο τρόπος με τον οποίο η Τότεναμ έφτασε στη μεγάλη ανατροπή το απόγευμα του Σαββάτου. Με το πρώτο γκολ του Τίμο Βέρνερ με τη φανέλα των «σπιρουνιών», αλλά και τα τέρματα των Ρομέρο και Σον, το σύνολο του Ποστέκογλου μέσα σε 11' στο φινάλε (77' – 88'), πήρε όλους τους βαθμούς βρίσκοντας τρις το δρόμο προς τα δίχτυα.

Αυτή είναι ακόμα μια από τις μεγάλες ανατροπές που έχει πετύχει φέτος η Τότεναμ και οι 4/5 έχουν σημειωθεί με τη βοήθεια του κόσμου της στο Tottenham Hotspur Stadium.

Η πρώτη χρονικά ήταν η μοναδική που έχει καταγραφεί εκτός έδρας, αφού, μόλις στο 4ο λεπτό η Μπέρνλι είχε πάρει προβάδισμα με τον Φόστερ στο ματς της 4ης αγωνιστικής της σεζόν, για να έρθει... καταιγισμός τερμάτων από τα «σπιρούνια». Από το 16' έως το 66' είχαν πετύχει πέντε γκολ για να επιβληθούν με το τελικό 5-2.

Στο αμέσως επόμενο παιχνίδι, ήρθε νέο ξέσπασμα, αλλά σε φινάλε – θρίλερ. Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ πήγε να κάνει τεράστια έκπληξη στο Λονδίνο με το γκολ του Χάμερ στο 73', αλλά οι Ριτσάρλισον και Κουλουσέφσκι στο 8ο και το 10ο λεπτό των καθυστερήσεων τα έφεραν όλα τούμπα για το 2-1!

Φτάσαμε στα τέλη Γενάρη για να έρθει νέα ανατροπή, πάλι εντός έδρας, με αντίπαλο την Μπρέντφορντ. Οι «bees» με τον Μοπέ είχαν αιφνιδιάσει από το 15ο λεπτό, αλλά στο δεύτερο μέρος όλα άλλαξαν πολύ γρήγορα. Ξανά τρία γκολ σε διάστημα 8', με τους Ουντόγκι, Τζόνσον και Ριτσάρλισον από το 48' έως το 56' ν' αποκαθιστούν την τάξη. Υπήρξε άγχος όταν ο Τόνεϊ στο 67' από το πουθενά μείωσε, αλλά το τελικό σκορ έγραψε 3-2 για τα «σπιρούνια».

Ιδιαίτερη προσπάθεια είχε χρειαστεί και το ματς με την Μπράιτον στην πρωτεύουσα. Οι «γλάροι» με τον Πασκάλ Γκρος να ευστοχεί από την άσπρη βούλα είχαν το αβαντάζ από το 17', ο Πάπε Σαρ στο 61' είχε φέρει το παιχνίδι στα ίσα, όμως χρειάστηκε μεγάλη υπομονή για το νικητήριο γκολ της Τότεναμ. Αυτό ήρθε στο 90' + 6' από ωραία ασίστ του Σον στον Μπρέναν Τζόνσον για το τελικό 2-1.

Την 2α του Μάρτη, ήρθε και το 3-1 επί της Πάλας, όπως προαναφέρθηκε στην αρχή του κειμένου. Ο Έζε με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ είχε βάλει μπροστά τους «αετούς» στο 59', ωστόσο, η μεγάλη αδυναμία της ομάδας του Γκλάσνερ εμφανίστηκε ξανά. Και η Τότεναμ δεν την άφησε ανεκμετάλλευτη. Τρία γκολ σε 11' και το φινάλε είχε πανηγυρισμούς και τρεις βαθμούς με το 3-1 που διαμορφώθηκε.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης