«Τρέιλερ» για το μέλλον; Ίδια ημερομηνία, γκολ στην τελευταία φάση και… νταμπλ η Λίβερπουλ! (vids)

Πιστεύετε στις συμπτώσεις; Ίδια ημερομηνία, άλλος αντίπαλος, παρόμοια κατάληξη, νίκη για τη Λίβερπουλ. Και στο τέλος της σεζόν… νταμπλ. Μήπως παρακολουθήσαμε μία εικόνα από το μέλλον, με οδηγό το «κόκκινο» παρελθόν κα τον Ίαν Ρας;



«Τρέιλερ» για το μέλλον; Ίδια ημερομηνία, γκολ στην τελευταία φάση και… νταμπλ η Λίβερπουλ! (vids)

Όσοι είδατε το παιχνίδι της Λίβερπουλ με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, ενδεχομένως θα συμφωνήσετε μαζί μας. Λίγοι θα πιστεύατε πως θα συμβεί κάτι στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν μπλοκαρισμένοι και το δεύτερο παιχνίδι τους στην σεζόν, που θα έμεναν στο 0-0, μετά από αυτό με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ήταν πιο κοντά από ποτέ. Υπήρχε όμως μία φάση, προτού η Λίβερπουλ «πετάξει» δύο βαθμούς και πάλι στο «Σίτι Γκράουντ».

Ένα κόρνερ. Από αυτό προήλθε ένα σουτ του Κώστα Τσιμίκα, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Αλέξις ΜακΆλιστερ, και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Ο Νούνιες διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα και το πιο «αργοπορημένο» γκολ για τους «κόκκινους» στην Premier League, τα τελευταία 20 χρόνια, είναι γεγονός.

Μήπως όμως παρακολουθήσαμε ένα «τρέιλερ» από το μέλλον, με οδηγό το παρελθόν; Προφανώς και… μπερδευτήκατε. Θα σας εξηγήσουμε. Γυρνάμε τον χρόνο στις 2 Μαρτίου του 1986. Τότε, η Λίβερπουλ του Κένι Νταλγκλίς αντιμετώπιζε εκτός έδρας την Τότεναμ στο «White Hart Lane».

Είχαμε περίπου τρία λεπτά καθυστερήσεων, καθώς ο χρόνος τότε δεν ήταν ακριβής. Δεν μπορούσαμε δηλαδή να τον δούμε. Το ματς ήταν στο 1-1. Οι «κόκκινοι» χρειάζονταν το τρίποντο. Και το βρήκαν. Με τρία λεπτά συμπληρωμένα, ο Ρας βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Στο τέλος της χρονιάς, το νταμπλ «βάφτηκε» κόκκινο και η Λίβερπουλ τερμάτισε με 88 βαθμούς, πάνω από Έβερτον και Γουέστ Χαμ, που… σήμερα τίθονταν αντιμέτωπες! Πιστεύετε στις συμπτώσεις;

 

Δημήτρη Μανάκος