Πρώτο γκολ με τη Λίβερπουλ κι αμέσως μπήκε στα βιβλία της ιστορίας ο Κούμας (vid)

Ο Λιούις Κούμας στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της ανδρικής ομάδας της Λίβερπουλ βρήκε δίχτυα στο Κύπελλο Αγγλίας και η στιγμή κατά την οποία το «Άνφιλντ» πανηγύρισε για εκείνον και τον καταχειροκρότησε, «χαράχθηκε» ήδη στα χρονικά του κλαμπ του λιμανιού!  



Πρώτο γκολ με τη Λίβερπουλ κι αμέσως μπήκε στα βιβλία της ιστορίας ο Κούμας (vid)

Ήταν η βραδιά των πιτσιρικάδων. Κανονικότατα και δίχως κανέναν αστερίσκο όπως θα μπορούσε να τοποθετήσει κανείς στον τελικό του Λιγκ Καπ απέναντι στα νιάτα της Τσέλσι.

Ο Γιούργκεν Κλοπ είδε ευτυχισμένος τα παιδιά του να το παίρνουν πάνω τους και να φτάνουν στο 3-0 επί της Σαουθάμπτον, για να περάσει η Λίβερπουλ στα προημιτελικά του φετινού Κυπέλλου Αγγλίας και να κοντραριστεί εκεί με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πριν από τα δυο τέρματα που πέτυχε ο Τζέιντεν Ντανς, εκείνος που βρήκε δίχτυα ήταν ο Λιούις Κούμας. Με ρίζες από την Κύπρο, ο Ουαλός ποδοσφαιριστής με ωραίο συρτό δεξί σουτ από τα όρια της περιοχής πέτυχε τον αντίπαλό πορτιέρε στο λάθος βηματισμό κι έκανε προσωρινά το 1-0 στο 44ο λεπτό.

Με αυτό το γκολ στο ντεμπούτο του με τους άνδρες, σε ηλικία 18 ετών και 162 ημερών, έγινε ο δεύτερος νεαρότερος που σκοράρει για τη Λίβερπουλ στο Κύπελλο Αγγλίας, πίσω από τον Κάιντε Γκόρντον. Εκείνος είχε χριστεί σκόρερ σε ματς με τη Σριούσμπερι, επίσης στο «Άνφιλντ», τον Ιανουάριο του 2022, σε ηλικία 17 ετών και 96 ημερών, ξεπερνώντας τότε την επίδοση του Σέι Ότζο (18 ετών και 215 ημερών σε παιχνίδι με την Έξετερ τη σεζόν 2015/2016).

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης