Πανάκριβοι, αλλά όχι πιο «ψημένοι»: Και ο Ποτσετίνο... παιδιά είχε στο χορτάρι!

Τις τελευταίες ώρες γίνεται λόγος για τον θρίαμβο των... παιδιών του Κλοπ και για έναν τίτλο που εξασφαλίστηκε χάρη στο γεμάτο νιάτα, ενθουσιασμό και ταλέντο, ρόστερ της Λίβερπουλ. Ποιος είπε, όμως, ότι στην Τσέλσι ήταν... μεγαλύτεροι όσοι αγωνίστηκαν; Τα στοιχεία από τον μέσο όρο ηλικίας, είναι τέτοια που εκπλήσσουν κι όμως δεν το είχε σκεφτεί κανείς!  



Πανάκριβοι, αλλά όχι πιο «ψημένοι»: Και ο Ποτσετίνο... παιδιά είχε στο χορτάρι!

Ο Αργεντινός τεχνικός των «μπλε» διαφώνησε κάθετα όταν του ανέφεραν στη συνέντευξη Τύπου λίγο μετά τον χαμένο (1-0) τελικό του Λιγκ Καπ πως τα νιάτα των «κόκκινων» νίκησαν τις μεταγραφές δισεκατομμυρίων των «μπλε».

Ναι, ακριβές είναι αυτό το σχόλιο, αλλά λέει τη μισή αλήθεια. Ναι, οι παίκτες της Τσέλσι προφανώς και έχουν κοστίσει κάτι παραπάνω από ένα δισεκατομμύριο στον Τοντ Μπόελι για το όραμα της επαναφοράς της ομάδας στη διεκδίκηση τίτλων. Ωστόσο, τα χρήματα που διατέθηκαν για την απόκτηση αυτών των ποδοσφαιριστών, δεν αναιρούν την ηλικία τους και το γεγονός πως δεν μιλάμε για τους πιο «μπαρουτοκαπνισμένους».

 

 

Το SkySports παρουσίασε πως ο μέσος όρος ηλικίας της 11άδας της Τσέλσι στον τελικό του «Γουέμπλεϊ», το απόγευμα της Κυριακής, έφτασε μόλις στα 23,9 έτη, τη στιγμή που το αρχικό σχήμα της Λίβερπουλ είχε 25,8!

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά στο φινάλε του παιχνιδιού, ναι μεν έριξε και ο Κλοπ τον μέσο όρο του ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Τσιμίκα, Κλαρκ, ΜακΚόνελ, Ντανς και Κουάνσα, ωστόσο, ο Ποτσετίνο ολοκλήρωσε το παιχνίδι ξανά με μικρότερο ηλικιακό επίπεδο! Οι παίκτες των «μπλε» έφταναν μέχρι τα 22,6 έτη και αυτοί των νικητών ήταν στα 24,1!

Ο Πέτροβιτς στα γκολπόστ των «μπλε» είναι 24 ετών, ο Κόλγουιλ είναι στα 21, ο Γκουστό στα 20, ο Καϊσέδο στα 22, ο Έντσο στα 23, ο Γκάλαχερ στα 24, ο Πάλμερ στα 21, ο Μούντρικ στα 23 και ο Τζάκσον στα 22...

Επιπλέον, η Τσέλσι είχε 8 ποδοσφαιριστές στον τελικό ηλικίας έως 23, με τη Λίβερπουλ να έχει 7 που πήραν χρόνο συμμετοχής. Ωστόσο, το κόστος για την απόκτηση των συκγκεκριμένων, έφτασε στα 38 εκατομμύρια λίρες για τους «κόκκινους» και... εκτοξεύτηκε στα 390 εκατ. για τους ηττημένους.

Ίσως, τελικά, το μέλλον της Λίβερπουλ να επιβλήθηκε του... μέλλοντος της Τσέλσι, όσο κι αν το οικονομικό σκέλος έχει τεράστια απόσταση.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης