Τρομερή επιθετικά η Άρσεναλ, ακόμα καλύτερη στα μετόπισθεν!

Ναι, το βλέμμα πηγαίνει κατευθείαν στις επιθετικές επιδόσεις και τα γκολ των παικτών του Αρτέτα που έφτασαν στα 15 τέρματα στα τελευταία τρία ματς πρωταθλήματος. Μήπως, όμως, πρέπει ν' ασχοληθούμε λίγο και με την άμυνα; Και μπορεί να χάθηκε το clean sheet στο ματς με τη Νιούκαστλ (4-1), αλλά τα μετόπισθεν της ομάδας του Αρτέτα τα καταφέρνουν περίφημα!  



Τρομερή επιθετικά η Άρσεναλ, ακόμα καλύτερη στα μετόπισθεν!

Η αλήθεια είναι πως όσο οι επιθετικοί της Άρσεναλ πετυχαίνουν περισσότερα γκολ από αυτά που ενδεχομένως δέχεται η ομάδα από τους αντιπάλους της, προφανώς θα έρχονται τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Παρ' όλα αυτά, προφανώς και παίζει τεράστιο ρόλο το αμυντικό κομμάτι για την επίτευξη των στόχων. Κι όχι μονάχα για τις κεφαλιές που στέλνει στα δίχτυα ο Γκάμπριελ ή για το ρόλο των στόπερ στις τρομερά δουλεμένες εκτελέσεις κόρνερ. Αλλά για την υπεράσπιση και εξασφάλιση των αποτελεσμάτων.

Μετά και το 4-1 επί της Νιούκαστλ, οι «καρακάξες» συνεχίζουν να έχουν τις κορυφαίες επιδόσεις στα μετόπισθεν στην Πρέμιερ Λιγκ, μέσα στο 2024. Τα 3 clean sheets είναι τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα της Λίγκας, ενώ, έχουν δεχθεί τις λιγότερες τελικές από αντιπάλους, φτάνοντας μονάχα μέχρι τις 47! Και εξ αυτών, οι on target είναι μόνο 12!

Επιπλέον, το παθητικό γράφει μόλις 3 τέρματα, ενώ, ο δείκτης των xGoals από τους «εχθρούς» είναι στη χαμηλότερη τιμή που μπορεί να εντοπίσει κανείς στο πρωτάθλημα σε αυτούς τους δύο μήνες του 2024. Μόλις στα 2,55!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης