Ο Ποτσετίνο, το Μουντιάλ του '78 με τον πατέρα του και το μήνυμα: «Όλοι θέλουμε το τρόπαιο»

Με επίκληση στο συναίσθημα, όπως σχεδόν... επιβάλλεται σε τέτοιες μεγάλες περιστάσεις, έστειλε μήνυμα ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο στον κόσμο της Τσέλσι ενόψει του τελικού του Λιγκ Καπ. Οι αναμνήσεις με τον μπαμπά του στο Μουντιάλ του '78 και οι εικόνες που θέλει να έχει να θυμάται από το «Γουέμπλεϊ». «Η Λίβερπουλ είναι ικανή για... καταιγίδα» σχολίασε...  



Ο Ποτσετίνο, το Μουντιάλ του '78 με τον πατέρα του και το μήνυμα: «Όλοι θέλουμε το τρόπαιο»

Ο Αργεντινός τεχνικός δίνει το «παρών» στο «στολίδι» του Λονδίνου διεκδικώντας το Λιγκ Καπ απέναντι στη Λίβερπουλ, στην πρώτη, γεμάτη εμπόδια, σεζόν του στον πάγκο της Τσέλσι.

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη του μεγάλου ματς στην πρωτεύουσα, έστειλε ανοιχτή επιστολή προς τους οπαδούς και αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ιδιαίτερη ανάμνηση. Οι τελικοί έχουν αυτή τη δύναμη. Να δημιουργούν κάτι μοναδικό. Για εμένα, η πρώτη εμπειρία μου ως παιδί ήταν το 1978 που έβλεπα με τον πατέρα μου τον τελικό του Μουντιάλ στην Αργεντινή. Ήμουν έξι ετών και το θυμάμαι πολύ καλά. Τώρα, φυσικά, οι σκέψεις και τα συναισθήματα είναι διαφορετικά.

Είμαι προπονητής. Πιστεύουμε όλοι στους παίκτες μας. Η σεζόν δεν είναι καθόλου εύκολη για εμάς, αλλά ουδείς έχασε την πίστη του στον άλλον.

Είμαστε υπερήφανοι που αυτή η σχέση ανθίζει. Η Λίβερπουλ δεν θα μας το κάνει καθόλου εύκολο. Είναι ικανοί να προκαλέσουν μια... καταιγίδα στο γήπεδο και όταν γίνει αυτό θα πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι.

Υπενθυμίζουμε στους παίκτες πως όταν η καρδιά ανεβάζει παλμούς, είναι η στιγμή για τη μάχη.

Όλοι ξέρουμε την ιστορία της Τσέλσι. Είναι τεράστια. Όλοι καταλαβαίνουν τις προσδοκίες που υπάρχουν στο κλαμπ.

Μόνο όλοι ενωμένοι μπορούμε να ζήσουμε αυτές τις ιστορικές στιγμές. Θέλουμε το ίδιο με εσάς, θέλουμε το τρόπαιο».

 

 

Κώστας Ζάλιαρης