Ξεφεύγει η Ιταλία, δύσκολα με 5η ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ η Αγγλία

Οι επιτυχίες των Ρόμα και Μίλαν στα playoffs του Europa League έδωσαν επιπλέον ώθηση στην Ιταλία για την εξτρά θέση στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Ακολουθούν οι Γερμανοί στο δεύτερο προνομιούχο «σκαλί» της ειδικής βαθμολογίας και οι Άγγλοι θα χρειαστούν προσπάθεια ώστε να καλύψουν το χαμένο έδαφος.



Ξεφεύγει η Ιταλία, δύσκολα με 5η ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ η Αγγλία

Η Ρόμα κατάφερε έστω και στα πέναλτι να πετάξει εκτός τη Φέγενορντ στα Playoffs του Γιουρόπα Λιγκ, η Μίλαν ξεπέρασε το εμπόδιο της Ρεν και κάπως έτσι οι Ιταλοί συνεχίζουν και με τους 7 εκπροσώπους τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Η Serie A δείχνει συνεχώς πως έχει επιστρέψει… για τα καλά στο κορυφαίο επίπεδο και η χώρα έχει ξεφύγει αρκετά πια στην ειδική βαθμολογία για την εξασφάλιση μιας 5ης θέσης για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ακολουθούν οι Γερμανοί που έχουν πέντε εκπροσώπους, έναν λιγότερο από την Αγγλία, έχοντας δει την Άιντραχτ Φρανκφούρτης ν’ αποτυγχάνει παταγωδώς στα Playoffs του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ απέναντι στην Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ. Ευτυχώς για τους Γερμανούς πέρασε η Φράιμπουργκ, η οποία όμως πλέον θ’ αντιμετωπίσει τη Γουέστ Χαμ στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Η Αγγλία συνεχίζει με -2 ομάδες, αφού ξεκίνησαν 8, αλλά στα γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ τερμάτισαν στην τελευταία θέση οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νιούκαστλ. Αυτό, φυσικά και κόστισε πολύ ακριβά για το κομμάτι της 5ης θέσης ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Τα κλαμπ της Αγγλίας έχουν δείξει στο πρόσφατο παρελθόν και κυρίως από το 2018 κι έπειτα, πως παίρνουν σημαντικές προκρίσεις στην Ευρώπη. Οπότε όσο υπάρχουν παιχνίδια που μπορούν να δώσουν βαθμούς, φυσικά ορισμένα δεδομένα και κυρίως αυτά που αφορούν την «κόντρα» με τη Γερμανία για την extra θέση...

Δείτε τη βαθμολογία όπως διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή:

 

 

Κώστας Ζάλιαρης