Η δουλειά της Έβερτον στα κόρνερ, κοντράρει την αποτελεσματικότητα της Άρσεναλ!

Σαν να κοντράρονται για ένα άτυπο βραβείο σκοραρίσματος από εκτελέσεις κόρνερ. Σαν να «μάχονται» οι συνεργάτες των Αρτέτα και Ντάις για την καλύτερη μελέτη των στατικών φάσεων. Η Έβερτον σκόραρε ξανά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά η δική της επίδοση έχει πολύ διαφορετικό στόχο από εκείνον της Άρσεναλ…  



Η δουλειά της Έβερτον στα κόρνερ, κοντράρει την αποτελεσματικότητα της Άρσεναλ!

Τα «ζαχαρωτά», αν και ξύπνησαν μετά το 60ο λεπτό της αναμέτρησης με την Κρίσταλ Πάλας το βράδυ της Δευτέρας, είδαν τον Αγιού να δίνει το προβάδισμα στους «αετούς» και έπρεπε τουλάχιστον να μη χάσουν το ματς.

Το κατάφεραν στο 84’ με την κεφαλιά του Ονάνα. Και μπορεί ο βαθμός να κρίνεται ικανοποιητικός προς το παρόν, αλλά σίγουρα δεν είναι αρκετός στην γενικότερη προσπάθεια της παραμονής στην Πρέμιερ Λιγκ.

Αυτό ήταν το 10ο γκολ του κλαμπ του λιμανιού από εκτελέσεις κόρνερ για τη φετινή σεζόν, σε αντίθεση με τα 11 που μετρά η Άρσεναλ μέχρι και αυτή τη στιγμή.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως γενικότερα από στατικές φάσεις τα «ζαχαρωτά» έχουν πετύχει το 52% των συνολικών τερμάτων τους (14/27), με τους «κανονιέρηδες» να τα εκμεταλλεύονται σε ποσοστό μόλις 29% (17/58).

 

 

Κώστας Ζάλιαρης