Μία «must – win» εβδομάδα για τη Λίβερπουλ – Πού θα βρίσκεται αρχές Μαρτίου, με τίτλο ή… χωρίς;

Τέσσερα παιχνίδια, τρεις διαφορετικές διοργανώσεις, ένας τελικός και δύο «πρέπει» σε επίπεδο Premier League. Ακολουθούν 12 «κρίσιμες» ημέρες για τη Λίβερπουλ, η οποία φιλοδοξεί να ολοκληρώσει τον Φεβρουάριο στην κορυφή της Premier League, στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας και με… τίτλο στη συλλογή της!



 Μία «must – win» εβδομάδα για τη Λίβερπουλ – Πού θα βρίσκεται αρχές Μαρτίου, με τίτλο ή… χωρίς;

Φτάσαμε λοιπόν στην 25η αγωνιστική της Premier League, με τη Λίβερπουλ να εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος. Παρά τα συχνά προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει, την απουσία του Μοχάμεντ Σαλάχ, τα λάθη του VAR και τις συνεχόμενες αναμετρήσεις, οι «κόκκινοι» καταφέρνουν να διαχειρίζονται εξαιρετικά κάθε λογής διοργάνωση.

Προπορεύονται στην κούρσα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με παιχνίδι περισσότερο από τη Μάντσεστερ Σίτι, συνεχίζουν στο Κύπελλο Αγγλίας, όντες στη φάση των «16», βρίσκονται στον τελικό του Λιγκ Καπ, όπου θα συναντήσουν την Τσέλσι, και έχουν ήδη προκριθεί στην επόμενη φάση του Europa League.

Όχι και άσχημα λοιπόν,  με τη Λίβερπουλ να έχει δημιουργήσει εξαιρετικό κλίμα στις τάξεις της, στην τελευταία σεζόν του Γιούργκεν Κλοπ στην τεχνική της ηγεσία. Ωστόσο, τα «ζόρια» μοιάζουν να ξεκινούν τώρα για τους «κόκκινους», οι οποίοι έχουν να δώσουν τέσσερα παιχνίδια σε 11 ημέρες, μέχρι και την αλλαγή του μηνός.

Δύο για την Premier League, ένα για το FA Cup και ένα με στόχο την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της σεζόν. Όλα ξεκινούν από το «Κομιούνιτι» και την Μπρέντφορντ το μεσημέρι του Σαββάτου, για να ακολουθήσει η μεσοβδόμαδη αναμέτρηση με τη Λούτον στο «Άνφιλντ».

Περνάμε στον τελικό του Wembley κόντρα στην Τσέλσι και φτάνουμε στην συνάντηση με τη Σαουθάμπτον στο «Άνφιλντ», μέσω της οποίας η Λίβερπουλ μπορεί να φτάσει στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.

Μοιάζουν με τέσσερις αναμετρήσεις «must – win». Θέλει να πάρει το Λιγκ Καπ η Λίβερπουλ, πρέπει να ολοκληρώσει στην κορυφή της βαθμολογίας τον Φεβρουάριο, φαντάζει επιτακτική ανάγκη η συνέχεια και στο FA Cup, αναλογικά με τη διαφορά ποιότητας με τη Σαουθάμπτον. Μπορεί να το κάνει; Οψόμεθα…

Δημήτρης Μανάκος