Για πρώτη φορά στην ιστορία της: Τι κατάφερε η Τσέλσι με το «διπλό» στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας;

Εξαιρετική εμφάνιση, μεγάλο «διπλό», δεύτερο συνεχόμενο σε μία εβδομάδα με το ίδιο σκορ για την Τσέλσι. Εξαιρετική η εικόνα της ομάδας του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, που κατέρριψε ένα πολύ συγκεκριμένο ρεκόρ, για πρώτη φορά στην ιστορία της!



Για πρώτη φορά στην ιστορία της: Τι κατάφερε η Τσέλσι με το «διπλό» στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας;

Μία σπουδαία νίκη επί της Κρίσταλ Πάλας κατάφερε να πανηγυρίσει η Τσέλσι, με την ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο να έχει εξαιρετικά διαστήματα στο «Σέλχαρστ Παρκ». Ήταν ανώτερη από την αντίπαλό της από την αρχή μέχρι και το τέλος και είχε σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση τον Κόνορ Γκάλαγκερ.

Αυτός σκόραρε δις, η Τσέλσι «σφράγισε» το τρίποντο με τον Έντσο Φερνάντες και πλέον, μετρά δύο διαδοχικά «διπλά», με το ίδιο σκορ, σε όλες τις διοργανώσεις, εντός της ίδιας εβδομάδας.

Κάπως έτσι, οι «μπλε» «έγραψαν» ιστορία, καθώς για πρώτη φορά στα 118 χρόνια ύπαρξής τους, κατάφεραν να κάνουν κάτι πολύ συγκεκριμένο: να κερδίσουν για 13η συνεχόμενη φορά, τον ίδιο αντίπαλο, σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Δεν είχε κάνει ποτέ κάτι ανάλογο η Τσέλσι, το έπραξε απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, την κέρδισε και για 6η φορά συνεχόμενη εκτός έδρας, σε κάθε λογής θεσμό. Επρόκειτο για το 200ο παιχνίδι του Ρόι Χότζον στον πάγκο των «αετών», αλλά ενδέχεται να είναι και το… τελευταίο, με τις τρεις ήττες της ομάδας του στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, να προκαλούν έντονο προβληματισμό!

Δημήτρης Μανάκος