Τι συμβαίνει τώρα με τη διαφορά τερμάτων στην Premier League; Η Άρσεναλ «τρομάζει» Λίβερπουλ και Σίτι!

Είναι πάρα πολλά τα οφέλη που αποκόμισε η Άρσεναλ από την εξόρμησή της στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου. Το βασικότερο είναι πως πήρε τρεις βαθμούς με ένα ηχηρό αποτέλεσμα. Το αμέσως πιο σημαντικό όμως, είναι πως κάλυψε τη διαφορά τερμάτων της με τη Μάντσεστερ Σίτι και απέχει… ένα γκολ από τη Λίβερπουλ!



Τι συμβαίνει τώρα με τη διαφορά τερμάτων στην Premier League; Η Άρσεναλ «τρομάζει» Λίβερπουλ και Σίτι!

Για να τοποθετήσουμε τη συζήτηση σε ρεαλιστική βάση, ας ξεκαθαρίσουμε κάτι που το μπερδεύουν αρκετοί. Το πρώτο κριτήριο που υπάρχει σε προτεραιότητα, σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ δύο ή περισσότερων ομάδων στην Premier League, είναι η διαφορά τερμάτων.

Αυτό κοιτούν στην Αγγλία και αυτό οφείλουμε να εξετάσουμε μετά την τεράστια νίκη της Άρσεναλ επί της Γουέστ Χαμ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου με 6-0. Διότι οι «κανονιέρηδες» βρέθηκαν στην 3η θέση της βαθμολογίας στην 24η αγωνιστική της Premier League, όντες πίσω από τη Λίβερπουλ και τη Σίτι, τόσο σε πόντους, όσο και στη διαφορά τερμάτων.

Ωστόσο, αυτό ανατράπηκε εν μέρει. Ξεκίνησαν την αγωνιστική με +25 γκολ, έναντι +32 της Λίβερπουλ και +31 της Μάντσεστερ Σίτι. Πλέον, βρίσκονται ακριβώς στα ίδια με τους «πολίτες», χάρη στα έξι γκολ που σημείωσαν κόντρα στα «σφυριά».

Αν σκόραραν για ακόμη μία φορά, όπως αντιλαμβάνεστε θα έφταναν και τη Λίβερπουλ. Παράλληλα, η Άρσεναλ διαθέτει την κορυφαία άμυνα του πρωταθλήματος, με 22 γκολ παθητικό, ενώ βρίσκεται πίσω μόνο από Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ, ως προς την επίθεσή της.

Η ίδια έχει πετύχει 53, οι «κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ 55 και οι «πολίτες» ένα περισσότερο, και με παιχνίδι λιγότερο.

Με λίγα λόγια, αν το πρωτάθλημα ολοκληρωνόταν σήμερα, η Άρσεναλ θα τερμάτιζε στην 3η θέση, σε ισοβαθμία με τη Μάντσεστερ Σίτι, και η Λίβερπουλ στην κορυφή της βαθμολογίας!

Δημήτρης Μανάκος