Γύρισε αυτός, άλλαξε όντως το πρωτάθλημα: Τι έχει κάνει ο Ντε Μπρόινε μετά την επιστροφή του;

Η Έβερτον έγινε το πιο πρόσφατο «θύμα» της Μάντσεστερ Σίτι (2-0, 10/02). Οι «πολίτες» έχουν αφήσει για τα καλά πίσω τον… κακό τους εαυτό και με τον Ντε Μπρόινε οδηγό, οδεύουν για άλλη μία «χρυσή» σεζόν.   



Γύρισε αυτός, άλλαξε όντως το πρωτάθλημα: Τι έχει κάνει ο Ντε Μπρόινε μετά την επιστροφή του;

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει βρει για τα καλά την δυναμική της και πλέον φοράει ξανά την ταμπέλα του… φαβορί και για τον φετινό τίτλο του πρωταθλητή Αγγλίας.

Απέναντι στην Έβερτον για την 24 αγωνιστική της Premier League, επικράτησε εύκολα με 2-0 (10/02), με πρωταγωνιστή τον δις σκόρερ Χάαλαντ, αλλά και τον ανεπηρέαστο Ντε Μπρόινε, που κανένας τραυματισμός δεν φαίνεται να τον… φρενάρει.

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε μετά την επιστροφή από τον πολύμηνο τραυματισμό του, δίνει σάρκα και οστά στην φράση «σα να μην πέρασε μία μέρα».

Ο Βέλγος στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος, απέναντι στην Μπέρνλι τον Αύγουστο, αποχώρησε στο 23ο λεπτό ως τραυματίας, με ένα πρόβλημα που δεν του επέτρεψε να ξανά αγωνιστεί μέχρι και το νέο έτος.

Ο Ντε Μπρόινε όμως επέστρεψε στην ενεργό δράση την πλέον κατάλληλη στιγμή. Φέτος το πρωτάθλημα της Αγγλίας είναι εξαιρετικά αμφίρροπο, με τις Άρσεναλ, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι, να δίνουν… μάχη με το φινάλε του τίτλου να προβλέπεται σε «photo finish».

Τώρα όμως με το «κυνήγι» του τροπαίου να έχει πάρει… φωτιά, ο Γκουαρντιόλα έχει στο «οπλοστάσιο» του τον Ντε Μπρόινε και ο Βέλγος δείχνει να είναι ιδιαίτερα… καυτός.

Ο μετρονόμος της μεσαίας γραμμής των «πολιτών», επέστρεψε και με το… καλημέρα δημιουργεί και σκοράρει.

Σε έξι αναμετρήσεις από το μεγάλο «come back», έχει καταφέρει να συμμετάσχει άμεσα σε έξι τέρματα (1 γκολ και 5 ασίστ), «ξεδιπλώνοντας» την κλάση του, αποδεικνύοντας ταυτοχρόνως πως ένας τραυματισμός δεν είναι αρκετός για να σταματήσει τον Κέβιν Ντε Μπρόινε.

Άγγελος Κρεμαστός

Πηγή: www.bnsports.gr