Φτάσαμε στους «16»: Όλα τα ζευγάρια του Κυπέλλου Αγγλίας, η ημερομηνία και τα… φαβορί!

Οι «16» καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου Αγγλίας βρίσκονται πλέον ανάμεσά μας. Οκτώ ζευγάρια, ξεκάθαρα φαβορί, μία Μάντσεστερ Σίτι και μία Λίβερπουλ να ξεχωρίζουν, μία ευκαιρία για να φτάσουν στα προημιτελικά η Τσέλσι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ερωτηματικό η Μπράιτον, η Γουλβς και η Νιούκαστλ, πόσο… όμορφο είναι το παραμύθι που βιώνει η Μέιντστοουν!



Φτάσαμε στους «16»: Όλα τα ζευγάρια του Κυπέλλου Αγγλίας, η ημερομηνία και τα… φαβορί!

Και κάπως έτσι, φτάσαμε στη φάση των «16» του Κυπέλλου Αγγλίας. Η 5η στροφή του θεσμού αισίως ολοκληρώθηκε και το «παζλ» έχει πλέον συμπληρωθεί.

Η Τσέλσι αποτέλεσε την τελευταία ομάδα του Big 6 που συμμετέχει στους «16», ενώ η Νότιγχαμ Φόρεστ ήταν η ομάδα που μπήκε την… τελευταία στιγμή σε αυτόν τον γύρο, αποκλείοντας στη διαδικασία των πέναλτι την Μπρίστολ Σίτι της Championship, χάρη στην απόκρουση του Ματ Τέρνερ.

Πλέον, έχουμε μπροστά μας οκτώ ζευγάρια και ορισμένα… φαβορί. Δεν θα μπορούσαμε να μην ξεχωρίσουμε λοιπόν, τη Μάντσεστερ Σίτι που συναντά τη Λούτον εκτός έδρας, τη Λίβερπουλ που θα υποδεχθεί τη Σαουθάμπτον, αλλά και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Νότιγχαμ στο «Σίτι Γκράουντ».

Έχει πλεονέκτημα να φτάσει στους «8» η Τσέλσι, καθώς θα παίξει στο «Στάμφορντ Μπριτζ» κόντρα στη Λιντς, ενώ «μέσα» είναι η Νιούκαστλ και η Μπράιτον, που όμως συναντά τη Γουλβς στο «Μολινό».

Όσον αφορά τις ομάδες των μικρότερων κατηγοριών, από την Championship έχουν απομείνει η Μπλάκμπερν, η Λιντς, η Λέστερ, που θα τεθεί αντιμέτωπη με την Μπόρνμουθ και η Κόβεντρι.

Μία κατηγορία μόνη της η Μέιντστοουν της 6ης κατηγορίας, η οποία βιώνει την πιο όμορφη ποδοσφαιρική ιστορία, μη επαγγελματικής ομάδας, εδώ και μισό αιώνα. Θα παίξει με την Κόβεντρι, είναι φυσικά το μεγαλύτερο αουτσάιντερ όλων για να φτάσει στα προημιτελικά.

Στις 27 και τις 28 του μηνός θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις. Θυμίζουμε πως δεν υπάρχει ρεβάνς, αλλά οι αναμετρήσεις είναι «μονά» παιχνίδια. Σε περίπτωση ισοπαλίας, οδηγούμαστε σε παράταση μισής ώρας και αν χρειαστεί, φτάνουμε μέχρι και τη «ρώσικη ρουλέτα», για να δούμε ποια ομάδα θα προκριθεί!

Αναλυτικά, τα οκτώ ζευγάρια που έχουν απομείνει στη φάση των «16» του Κυπέλλου Αγγλίας:

Μπλάκμπερν – Νιούκαστλ

Τσέλσι – Λιντς

Μπόρνμουθ – Λέστερ

Κόβεντρι – Μέιντστοουν

Νότιγχαμ Φόρεστ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Λίβερπουλ – Σαουθάμπτον

Γουλβς – Μπράιτον

Λούτον – Μάντσεστερ Σίτι

 

Δημήτρης Μανάκος