Γκάμπριελ και Σαλιμπά φτιάχνουν «οχυρό» στα μετόπισθεν

Δεδομένα ανήκει στις πιο δυνατές άμυνες της Πρέμιερ Λιγκ και τα στοιχεία που διαμορφώνονται έπειτα από 23 αγωνιστικές, συνεχίζουν να παρουσιάζουν πως η Άρσεναλ στα μετόπισθεν φτάνει σε επιδόσεις διεκδίκησης του τίτλου…



Γκάμπριελ και Σαλιμπά φτιάχνουν «οχυρό» στα μετόπισθεν

Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στη βαθμολογία του κορυφαίου πρωταθλήματος, αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς πως η κούρσα για το τρόπαιο, μάλλον, είναι υπόθεση τριών αυτή τη στιγμή.

Οι «κανονιέρηδες» μετά το 3-1 επί της Λίβερπουλ στο ντέρμπι της Κυριακής στο «Έμιρεϊτς» κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά τους από το ρετιρέ στους δύο βαθμούς, ωστόσο, η Σίτι έχει ένα ματς λιγότερο και στην ισοβαθμία υπερέχει των Λονδρέζων.

Η ομάδα του Αρτέτα έχει δεχθεί 22 τέρματα, όσα δηλαδή και η πρωτοπόρος Λίβερπουλ, ενώ, οι «πολίτες» έχουν δει 25 φορές τους αντιπάλους τους να σκοράρουν εις βάρος τους!

Βέβαια, αντίστοιχα σκοράρει περισσότερο η αρμάδα του Πεπ, με 54 γκολ υπέρ, έναντι των 52 των «κόκκινων» και των 47 των Λονδρέζων.

Το θέμα μας, όμως, είναι η άμυνα και όχι η επίθεση. Η στατιστική καταγράφει xGoals παθητικό στα 0,90 ανά 90λεπτο για τους «κανονιέρηδες»! Δηλαδή δεν επιτρέπουν στις υπόλοιπες ομάδες μεγάλες φάσεις για γκολ και αυτό είναι τρομερά σημαντικό! Η Σίτι θα μπορούσε να δέχεται ένα τέρμα ανά παιχνίδι (1,07 xGoals/90’), ενώ, η Λίβερπουλ είναι στο 1,34 xGoals.

Κάτι, μάλλον, κάνουν πολύ καλά οι Γκάμπριελ, Σαλιμπά, Ζιντσένκο και Γουάιτ…

 

 

Κώστας Ζάλιαρης