Ένας συγκινητικός Ζορζίνιο: MVP στο Άρσεναλ – Λίβερπουλ, πρώτος σε κάθε στατιστική κατηγορία!

Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του Ζορζίνιο με τη φανέλα της Άρσεναλ. Ένας πανέξυπνος ποδοσφαιριστής, που στερείται της ταχύτητας των υπολοίπων, αλλά μπορεί να κερδίσει άπαντες, λόγω του… μυαλού του. Κυριάρχησε απέναντι στη Λίβερπουλ, αναδείχθηκε πολυτιμότερος της συνάντησης!



Ένας συγκινητικός Ζορζίνιο: MVP στο Άρσεναλ – Λίβερπουλ, πρώτος σε κάθε στατιστική κατηγορία!

Βλέπει κανείς την ενδεκάδα της αναμέτρησης της Άρσεναλ με τη Λίβερπουλ. Παρατηρεί πως ο Ζορζίνιο είναι εντός αγωνιστικού χώρου.

Δεν μοιάζει να ενθουσιάζεται με αυτό το νέο. Κάνει λόγο για την ταχύτητά του, δεν είναι γρήγορος, υπήρχε αμφισβήτηση για το αν θα κατάφερνε να ακολουθήσει τους χαφ της Λίβερπουλ, σε ολόκληρο το 90άλεπτο.

Μιάμιση ώρα μετά περίπου, ο Ιταλός αποτελεί τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του ντέρμπι, ανάμεσα στις δύο ομάδες. Διότι ήταν απλά συγκλονιστικός. Τρομερός στις τοποθετήσεις του, αμέτρητα χιλιόμετρα, αλάνθαστος και με μία πανέξυπνη μεταβίβαση στον Γκάμπριελ Μαρτινέλι, στο 40ο λεπτό, που λίγο έλειψε να μετουσιωθεί σε ασίστ.

Αποτέλεσε με διαφορά τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή σε κάθε στατιστική κατηγορία. Ήταν πρώτος σε επαφές με την μπάλα, με 68, πρώτος σε επιτυχημένες μεταβιβάσεις με 44, πρώτος σε αναχαιτίσεις με τέσσερις και ο μοναδικός από όσους αγωνίστηκαν που ανέκτησε την κατοχή της μπάλας, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 86%.

Ναι, είναι αργός, αλλά ο Ζορζίνιο κερδίζει τρομερά πράγματα, εξαιτίας της εξαιρετικής τακτικής του προσήλωσης και της εξυπνάδας που χαρακτηρίζει το παιχνίδι του. Και δικαίως, αναδείχθηκε πολυτιμότερος της συνάντησης, με τον Ντέκλαν Ράις να του δίνει το βραβείο!

Δημήτρης Μανάκος