Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει επιστρέψει: Ανέβηκε στην εξάδα, σκέφτεται ξανά το… Champions League! (vids)

Πρώτη νίκη στο «Ολντ Τράφορντ» στο 2024. Εξαιρετική εμφάνιση από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ανά διαστήματα, απέναντι στη Γουέστ Χαμ, φαντάζει… δίκαιο το τελικό 3-0, κόντρα στα «σφυριά». Σταθερός ο Αντρέ Ονάνα, σκόρερ ξανά ο Χόιλουντ, δύο γκολ ο Αλεχάντρο Γκαρνάτσο. Είχαν τις φάσεις τους οι φιλοξενούμενοι, μοιάζει «μοιραίος» ο Έμερσον. Ανέβηκε στην 6η θέση η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ, ανησυχία με τον τραυματισμό του Λισάντρο Μαρτίνες.



Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει επιστρέψει: Ανέβηκε στην εξάδα, σκέφτεται ξανά το… Champions League! (vids)

Γνωρίζαμε εξαρχής πόσο σημαντικό παιχνίδι ήταν αυτό απέναντι στη Γουέστ Χαμ για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Βρισκόταν στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα, είχε την ευκαιρία να προσπεράσει τα «σφυριά», ήθελε να πανηγυρίσει την 3η της συνεχόμενη επιτυχία σε όλες τις διοργανώσεις, μετά τις εκτός έδρας νίκες επί της Νιούπορτ και της Γουλβς.

Παράλληλα, η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ στόχευε στην πρώτη της νίκη στο «Ολντ Τράφορντ», εντός του 2024, με τον Ολλανδό προπονητή να έχει διευκρινίσει και πριν από την έναρξη του παιχνιδιού πως δεν… υπάρχει άλλο αποτέλεσμα.

Ευτύχησε να παρατάξει, όπως είπε ο ίδιος, μία από τις πιο δυνατές ενδεκάδες της ομάδας του στη φετινή σεζόν, και εν τέλει, το αποτέλεσμα ήταν το επιθυμητό, έστω και πιο δύσκολα από ό,τι φανερώνει το τελικό 3-0.

Η Γουέστ Χαμ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι. Απείλησε στο 11ο λεπτό με τον Άλβαρες, αλλά είδε τον Ονάνα να προβαίνει σε μία εντυπωσιακή επέμβαση από κοντά.

Με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου, ήρθε η πρώτη μεγάλη στιγμή για τη γηπεδούχο. Τρομερό σουτ ο Μπρούνο Φερνάντες, παραχώρησε πολύ δύσκολα κόρνερ ο Αρεολά.

Σχεδόν 120 δευτερόλεπτα αργότερα, ο Σούτσεκ λίγο έλειψε να σκοράρει, αλλά ο Μαγκουάιρ έβαλε το πόδι του και έδιωξε σε κόρνερ, για να έρθει στο 23’ ο Χόιλουντ και να κάνει το 1-0.

Δημιούργησε ο ίδιος χώρο για τον εαυτό του και σκόραρε με υπέροχο σουτ εκτός περιοχής, συμμετέχοντας σε γκολ για έκτη φορά στις τελευταίες επτά αναμετρήσεις της ομάδας του.

Από εκεί και πέρα, και μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, η Γουέστ Χαμ απείλησε, αλλά ο Ονάνα ήταν εξαιρετικά σταθερός. «Έβγαλε» το σουτ του Μπεν Τζόνσον από μακριά, σταμάτησε την κεφαλιά του πολύ κινητικού, Κούντους, στο 29ο λεπτό, πέφτοντας σωστά στη δεξιά του γωνία.

Το 1-0 παρέμεινε και το ρεκόρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε ξανά την εμφάνισή του στα social media. Δεν έχει χάσει ΠΟΤΕ σε επίπεδο Premier League, σε εντός έδρας παιχνίδι, αν προηγηθεί στο ημίχρονο. Και πλέον, το σερί αυξήθηκε στις 317 αναμετρήσεις.

Ο Έμερσον έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 47’ για να κάνει το 1-1, έπειτα από λάθος του Μαγκουάιρ και δύο λεπτά αργότερα, η Γουέστ Χαμ το «πλήρωσε». Ο Γκαρνάτσο σούταρε, η προσπάθειά του βρήκε στον Αγκέρ, που έπαιξε ξανά έναντι του Ντίνου Μαυροπάνου, και ο Φαμπιάνσκι που είχε αντικαταστήσει τον Αρεολά, δεν είχε περιθώριο αντίδρασης.

Τα «σφυριά» επιχείρησαν να μειώσουν άμεσα, αλλά το σουτ του Έμερσον στο 54’ ήταν αδύναμο.

Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός έπεσε αρκετά. Υπήρξε ανησυχία στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την αναγκαστική αλλαγή του Λισάντρο Μαρτίνες στο 70’, κατέγραψε μία πολύ μεγάλη επέμβαση ο Νταλότ, για να κρατήσει το 2-0, στο ίδιο χρονικό σημείο.

Το σκορ ανέβηκε στο 3-0, χάρη στον Γκαρνάτσο στο 85', ο στόχος επετεύχθη και ο Έρικ Τεν Χαγκ έχει κάθε λόγο πλέον να ελπίζει πως μπορεί να φτάσει μέχρι και το… Champions League της νέας σεζόν!

Δημήτρης Μανάκος