Αδιανόητο: Το Πράσινο Ακρωτήρι έβαλε όσους μπήκαν αλλαγή να εκτελέσουν πέναλτι και… αποκλείστηκε!

Έκανε πέντε αλλαγές από το 65ο μέχρι και το 87ο λεπτό. Επέλεξε στους τέσσερις από αυτούς, να δώσει το «χρίσμα» να εκτελέσουν πέναλτι. ΟΛΟΙ αστόχησαν, όλα αποκρούστηκαν από τον Ρόνγουεν Γουίλιαμς, το Πράσινο Ακρωτήρι αποκλείστηκε και η Νότια Αφρική συνεχίζει στα ημιτελικά του Κόπα Άφρικα!



Αδιανόητο: Το Πράσινο Ακρωτήρι έβαλε όσους μπήκαν αλλαγή να εκτελέσουν πέναλτι και… αποκλείστηκε!

Και κάπου εδώ, ολοκληρώνεται άδοξα η τρομερή πορεία που κατέγραψε το Πράσινο Ακρωτήρι στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, καθώς γνώρισε τον αποκλεισμό από τη Νότια Αφρική στη διαδικασία των πέναλτι.

Το 0-0 του 90αλέπτου διατηρήθηκε και στην παράταση, με το Πράσινο Ακρωτήρι να επιλέγει μετά το 65ο λεπτό μέχρι και το 87ο να περάσει πέντε ποδοσφαιριστές μέσα στο γήπεδο. Από αυτούς τους πέντε, οι τέσσερις κλήθηκαν να αναλάβουν την ευθύνη στη «ρώσικη ρουλέτα».

Και όλοι αστόχησαν, με τον Ρόνγουεν Γουίλιαμς (γκολκίπερ της . Αφρικής, να τα πιάνει όλα)! Έχασε πέναλτι ο Μπεμπέ, ο Σεμέντο και ο Ντουάρτε, ευστόχησε ο Τεϊξέιρα, που μπήκε ένα λεπτό πριν από το φινάλε της παράτασης και εν συνεχεία, συνέχισε το αρνητικό σερί ο Αντράντε. Και κάπως έτσι, με τελικό σκορ στα πέναλτι το… 2-1 για τη Νότια Αφρική, αυτή είναι που παίρνει το εισιτήριο για τα ημιτελικά!

Δημήτρης Μανάκος