«Πάρτι» της Άστον Βίλα, ρεκόρ… ημιχρόνου και τριπλή ισοβαθμία με Σίτι και Άρσεναλ! (vids)

Τρία γκολ στο πρώτο 20άλεπτο, τέσσερα μέχρι το μισάωρο, ρεκόρ… 14 ετών στην Premier League και «πεντάρα». Έτσι μπορεί να συνοψίσει κανείς την εξόρμηση της Άστον Βίλα στο «Μπράμαλ Λέιν», με την ομάδα του Ουνάι Έμερι να κερδίζει πανεύκολα τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με 5-0, έχοντας και ισάριθμους διαφορετικούς σκόρερ. Επέστρεψε στις νίκες μετά από τρία παιχνίδια, γύρισε στην τετράδα, στρέφει την προσοχή της στη ρεβάνς του Κυπέλλου Αγγλίας απέναντι στην Τσέλσι!



«Πάρτι» της Άστον Βίλα, ρεκόρ… ημιχρόνου και τριπλή ισοβαθμία με Σίτι και Άρσεναλ! (vids)

Βλέπει κανείς πως το παιχνίδι που ολοκληρώνει το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής για το Σάββατο, είναι αυτό της Άστον Βίλα με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, στο «Μπράμαλ Λέιν». Η «ουραγός» της βαθμολογίας δηλαδή, υποδέχεται το σύνολο του Ουνάι Έμερι, ο οποίος έχει προβεί και σε επιλεκτικό rotation, αφήνοντας εκτός ενδεκάδας τον Μάτι Κας, σε μία επιλογή που δημιούργησε ερωτηματικά.

Ρωτήθηκε πριν από την έναρξη της συνάντησης για αυτό και απάντησε αφοπλιστικά «καλό απόγευμα». Έκανε λόγο για επιλογή τακτικής και προτού προλάβουν οι Άγγλοι να τον κατακρίνουν, η ομάδα του τον δικαίωσε στον απόλυτο βαθμό.

Διότι σκόραρε τέσσερις φορές σε 18 λεπτά, μέσα στο πρώτο μισάωρο της συνάντησης, πράγμα που είχε να συμβεί 14 χρόνια σε επίπεδο Premier League, από την Τσέλσι, το 2010!

Το σκορ άνοιξε από πολύ κοντά ο ΜακΓκίν στο 12ο λεπτό, για να έρθει ο Όλι Γουότκινς στο 16’ και να τελειώσει υπέροχα τη φάση, με χαρακτηριστική ευκολία.

Το ωραιότερο γκολ της βραδιάς έλαβε χώρα στο 20’. Ατομική προσπάθεια του Μπέιλι, πλασέ στο απέναντι «Γ» και 3-0, για να έρθει ο Τίλεμανς στο μισάωρο και να «γράψει» το απίθανο 4-0 για την ομάδα του.

Η Βίλα μπήκε με… φόρα και με την έναρξη του δευτέρου μέρους, μοιάζοντας να «ξεσπά» για τα τρία διαδοχικά παιχνίδια, σε όλες τις διοργανώσεις, που δεν είχε «γευτεί» τη χαρά της νίκης. Ο Μορένο έκανε το 5-0 στο 47ο λεπτό και εν συνεχεία, άπαντες «έκοψαν» ταχύτητα.

Σκέφτηκαν πως μεσοβδόμαδα υπάρχει και η ρεβάνς για το Κύπελλο Αγγλίας με την Τσέλσι και επέλεξαν να συντηρήσουν τις δυνάμεις τους. Διαχειρίστηκαν απλώς το σκορ, διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους και με το τελικό 5-0, επέστρεψαν στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, όντες σε «τριπλή» ισοβαθμία με Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ!

Δημήτρης Μανάκος