Πρέπει η Λίβερπουλ να «φοβάται» τον Σάκα για την Κυριακή; Οι αριθμοί – ρεκόρ για τον… ηγέτη της Άρσεναλ!

Άρσεναλ εναντίον Λίβερπουλ. Μικέλ Αρτέτα εναντίον Γιούργκεν Κλοπ. Μπουκάγιο Σάκα εναντίον – κατά πάσα πιθανότητα – Άντι Ρόμπερτσον. Σπουδαία μονομαχία. Μία «μονομαχία» που θα μπορούσε εν πολλοίς να καθορίσει και την έκβαση της συνάντησης. Αυτό δείχνουν άλλωστε και οι αριθμοί του παίκτη των «κανονιέρηδων» στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο!



 Πρέπει η Λίβερπουλ να «φοβάται» τον Σάκα για την Κυριακή; Οι αριθμοί – ρεκόρ για τον… ηγέτη της Άρσεναλ!

Λέμε πως ο Μπουκάγιο Σάκα δεν διανύει την καλύτερη σεζόν του φέτος, με τη φανέλα της Άρσεναλ. Πως δεν αποδίδει όπως πέρυσι, πως έχει γίνει – ολίγον τι – προβλέψιμος, πως δεν τον διακρίνει η αποτελεσματικότητα της περσινής αγωνιστικής περιόδου.

Ακόμη και φίλοι των «κανονιέρηδων» έχουν υιοθετήσει κατά καιρούς αυτές τις απόψεις, θεωρώντας πως ο νεαρός Άγγλος δεν έχει ξεχωρίσει φέτος, σε όλες τις διοργανώσεις για την Άρσεναλ.

Ας θεωρήσουμε πως… συμφωνούμε, απλώς για την «οικονομία» της συζήτησης και πολύ δε περισσότερο, για να υπάρξει συζήτηση. Οι αριθμοί του όμως, «λένε» κάτι εντελώς διαφορετικό.

Ο Μπουκάγιο Σάκα έχει συμμετάσχει σε 23 γκολ σε 23 εμφανίσεις με την Άρσεναλ ως βασικός, στην Premier League, το Κύπελλο Αγγλίας, το Λιγκ Καπ και το Champions League. Παράλληλα, μετρά τα περισσότερα γκολ με την ομάδα του, συγκριτικά με τους συμπαίκτες του, αλλά και τις περισσότερες ασίστ, όντας ο πρώτος ποδοσφαιριστής που φτάνει σε μία σεζόν τα 10+ γκολ και τις 10+ τελικές πάσες, μετά τον Αλέξις Σάντσες, στην εποχή του Αρσέν Βενγκέρ.

Συνεπώς, αν υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής που η Λίβερπουλ θα έπρεπε να έχει στο μυαλό της για το ντέρμπι στο «Έμιρεϊτς», στην 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος, αυτός είναι ο νεαρός Άγγλος. Αυτόν οφείλει να έχει στον νου της, αυτόν οφείλει να περιορίσει περισσότερο από τον κάθε έναν.

Τον ξέρει και την ξέρει άλλωστε. Ο Μπουκάγιο Σάκα δεν έχει αντιμετωπίσει καμία άλλη ομάδα, τόσες πολλές φορές, όσες τη Λίβερπουλ. Μετρούν 12 «ραντεβού», ο ίδιος έχει συνεισφορά σε πέντε γκολ της Άρσεναλ, είτε με έμμεσο, είτε με άμεσο τρόπο, και έχει αναδειχθεί νικητής σε τέσσερις περιπτώσεις.

Απεναντίας, έχει χάσει πέντε φορές. Αυτός ακριβώς είναι και ο στόχος του. Να «ισοφαρίσει» νίκες και ήττες και να σκοράρει στο «Έμιρεϊτς» για πρώτη φορά μέσα στο 2024!

Δημήτρης Μανάκος