«Εδώ είναι Άνφιλντ και παίζουμε για τον Κλοπ»: Η Λίβερπουλ «πάτησε» την Τσέλσι και θέλει πολύ το πρωτάθλημα! (vids)

Απόλυτη, κυρίαρχη, εκπληκτική εμφάνιση και άνετη νίκη με 4-1 απέναντι στην Τσέλσι, σε ένα ματς καριέρας του Κόνορ Μπράντλεϊ. Δύο ασίστ και ένα γκολ ο «μικρός», «μαγική» εικόνα της Λίβερπουλ για 65 λεπτά στο «Άνφιλντ», κέρδισε δίκαια και μένει στην κορυφή της βαθμολογίας. Τέσσερις φορές «βρήκε» το δοκάρι ο Νούνιες, ακολουθεί το μεγάλο παιχνίδι με την Άρσεναλ, στο «Έμιρεϊτς», στον δρόμο για τον… τίτλο!



«Εδώ είναι Άνφιλντ και παίζουμε για τον Κλοπ»: Η Λίβερπουλ «πάτησε» την Τσέλσι και θέλει πολύ το πρωτάθλημα! (vids)

Ακούς «Λίβερπουλ εναντίον Τσέλσι». Για 73η φορά στον 21ο αιώνα. Με τους «κόκκινους» να δίνουν το πρώτο τους παιχνίδι σε επίπεδο Premier League, μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του Γιούργκεν Κλοπ, και τους «μπλε» να μετρούν πέντε νίκες στα επτά τελευταία τους παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Θεωρείς πως το εγχείρημα δεν είναι απλό. Η παράδοση δείχνει ισοπαλία, η Τσέλσι πιστεύεις πως θα «ματώσει» στο «Άνφιλντ» και η Λίβερπουλ πως θα είναι αγχωμένη, καθώς πριν από την έναρξη της συνάντησής της, γνώριζε πως τόσο η Άρσεναλ, όσο και η Μάντσεστερ Σίτι, έχουν επικρατήσει στα δικά τους παιχνίδια.

Πάμε παρακάτω. Όσα είπαμε απορρίφθηκαν απλά σε 45 λεπτά. Διότι η ομάδα του Γερμανού προπονητή ήταν απλώς συγκλονιστική στο πρώτο ημίχρονο. Κυριάρχησε από την αρχή μέχρι το τέλος, είχε πέντε τελικές προσπάθειες του Ντάργουιν Νούνιες ως το 17ο λεπτό, δύο δοκάρια του Ουρουγουανού και απέναντί της έναν Πέτροβιτς σε εξαιρετική ημέρα.

Ό,τι σημαντικότερο είχε επιδείξει ως εκείνη την στιγμή η Τσέλσι, ήταν οι έντονες διαμαρτυρίες στο 6ο λεπτό, για πέναλτι του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ πάνω στον Κόνορ Γκάλαγκερ.

Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι δεν κοίταξαν ποτέ πίσω. Το 1-0 έγινε με ατομική προσπάθεια του Ντιόγο Ζότα στο 23ο λεπτό, για να έρθει ο Μπράντλεϊ, που είχε και ασίστ στο πρώτο γκολ, και να «γράψει» τη δική του ιστορία στην αναμέτρηση.

Σκόραρε για πρώτη φορά με τη φανέλα της Λίβερπουλ και για «παρθενική» στην Premier League, με υπέροχο διαγώνιο σουτ, για να κάνει το 2-0, στο 39’.

Πέντε λεπτά αργότερα, λίγο έλειψε να επέλθει και η οριστική «κατάρρευση» των φιλοξενούμενων, που όμως ήταν… τυχεροί. Είδαν τον Νούνιες να αστοχεί στο πέναλτι που κέρδισε ο Ντιόγο Ζότα, στέλνοντας ξανά την μπάλα στο δοκάρι, με συνέπεια το 2-0 να αποτελέσει το σκορ του πρώτου μέρους.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο προέβη σε τρεις διαδοχικές αλλαγές. Επιχείρησε να κάνει ταχύτερη την ομάδα του και πράγματι, λίγο έλειψε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, όταν στο 51’ ο Μούντρικ αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Και όταν χάνεις τέτοιου είδους ευκαιρίες σε αυτό το γήπεδο, τιμωρείσαι με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Το 3-0 φέρει και πάλι την υπογραφή του Μπράντλεϊ. Δεύτερη ασίστ στο παιχνίδι, υπέροχη κεφαλιά ο Ντόμινικ Σόμποσλαϊ και με 25 λεπτά να απομένουν, η Τσέλσι έπρεπε να διαχειριστεί το σκορ, ώστε να μην πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Μοιάζει να συνέβαλλε σε αυτό και ο Γιούργκεν Κλοπ. Ο ρυθμός έπεσε, ο Γερμανός έριξε στο παιχνίδι τον Αλεξάντερ Άρνολντ και τον Άντι Ρόμπερτσον, η Λίβερπουλ προχώρησε σε αλλαγές και είδε την Τσέλσι να σκοράρει στο 71ο λεπτό, με υπέροχο γκολ του Κρίστοφερ Ενκουνκού.

Δεν απειλήθηκε ωστόσο στη συνέχεια, επικράτησε με 4-1, αφού ο Νούνιες έκανε και τέταρτο δοκάρι στο 76' και ο Ντίας σκόραρε στο 79', μένει στην κορυφή της βαθμολογίας και έχει μπροστά της ένα σπουδαίο παιχνίδι, απέναντι στην Άρσεναλ, σε τέσσερα βράδια από τώρα!

Δημήτρης Μανάκος