Οι Άγγλοι έμαθαν για τη μεταγραφή της ΑΕΚ με τον Λιούμπισιτς: «MVP κόντρα στην Τσέλσι, τον ήθελαν στη Γιουνάιτεντ!»

Πριν από δύο χρόνια, τον έμαθε όλη η Αγγλία. Ο Ρόμπερτ Λιούμπισιτς ξεχώρισε απέναντι στην Τσέλσι, την κέρδισε σε μία από τις δύο περιπτώσεις, προσέλκυσε το ενδιαφέρον φίλων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και… σήμερα, βρίσκεται στην ΑΕΚ, με τους Άγγλους να μην το περιμένουν!



Οι Άγγλοι έμαθαν για τη μεταγραφή της ΑΕΚ με τον Λιούμπισιτς: «MVP κόντρα στην Τσέλσι, τον ήθελαν στη Γιουνάιτεντ!»

Και κάπως έτσι, η μεταγραφή της ΑΕΚ με τον Ρόμπερτ Λιούμπισιτς, είναι γεγονός. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης (30/01), γνωστοποιήθηκε η προφορική συμφωνία της με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, και το πρωί της Τετάρτης (31/01), πως υπάρχει οριστικό deal, ανάμεσα στις τρεις πλευρές, με τον 24χρονο Κροάτη-Αυστριακό, να υπογράφει 4ετες συμβόλαιο!

Πρόκειται για μία σπουδαία επιτυχία για την ελληνική ομάδα. Μία προσθήκη που ουδείς περίμενε και που εντυπωσίασε ακόμη και τους Άγγλους. Σωστά διαβάσατε, τους Άγγλους, διότι γνωρίζουν για τον ποδοσφαιριστή.

Τον έχουν δει να αγωνίζεται εναντίον τους και μάλιστα, να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Γυρνάμε τον χρόνο στον Σεπτέμβριο του 2022. Τότε που η Τσέλσι αντιμετώπιζε την Ντιναμό Κιέβου εκτός έδρας και ο Κροάτης αγωνιζόταν ως αριστερός, φουλ μπακ.

Εξαιρετική εμφάνιση, με τον Ρις Τζέιμς και τον Κάι Χάβερτς να είναι απέναντί του. Αναδείχθηκε σε πολυτιμότερο της συνάντησης και φρόντισε μέσα σε 1,5 ώρα, να κάνει τους Άγγλους να τον θυμούνται.

Δύο μήνες μετά, η ιστορία επαναλήφθηκε. Αυτή τη φορά, η Ντιναμό Κιέβου τέθηκε αντιμέτωπη με την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ», αλλά το 1-0 του πρώτου παιχνιδιού, δεν συνέβη ξανά. Ήττα αυτή τη φορά για τους Κροάτες, με 2-1, βασικός ξανά για 90 λεπτά και πάλι με αντίπαλο τους Λονδρέζους, δίχως να φέρει ευθύνη σε κάποιο εκ των δύο γκολ.

Δύο ματς ήταν αρκετά, για να έρθουν και τα πρώτα σχόλια από φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Θα ήθελαν να τον δουν στο «Ολντ Τράφορντ». Και δύο χρόνια μετά, δείχνουν εντυπωσιασμένοι που ο εν λόγω ποδοσφαιριστής βρίσκεται στην Ελλάδα!

Δημήτρης Μανάκος