Με δεξί θέλετε ή με το αριστερό; Ο Ζότα γίνεται ο καλύτερος two-footed finisher στην Ευρώπη! (vid)

Πριν από μερικά χρόνια στη θέση του ήταν ο Σάντι Καθόρλα. Όχι ως γκολτζής, αλλά ως ποδοσφαιριστής που δεν ξεχώριζες αν χρησιμοποιεί καλύτερα το δεξί ή το αριστερό πόδι. Τώρα, ο Ντιόγο Ζότα κάνει κάτι αντίστοιχο στη Λίβερπουλ, στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα και ανοίγει κουβέντα για τον καλύτερο στα τελειώματα, με κάθε πιθανό τρόπο!  



Με δεξί θέλετε ή με το αριστερό; Ο Ζότα γίνεται ο καλύτερος two-footed finisher στην Ευρώπη! (vid)

Ο Πορτογάλος σκόραρε και απέναντι στη Νόριτς για τον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας το απόγευμα της Κυριακής σε μια ιδιαίτερη μέρα για τη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ», από τη στιγμή που ήταν η πρώτη αναμέτρηση της ομάδας μετά την ανακοίνωση του Κλοπ για την αποχώρησή του, το προσεχές καλοκαίρι.

Ο Γερμανός κόουτς θαύμασε τους παίκτες του και ιδιαίτερα τους πιτσιρικάδες που ήταν παρόντες στη δημιουργία των τεσσάρων από τα πέντε τέρματα των «κόκκινων». Ο Ζότα στο 53ο λεπτό έφυγε στην πλάτη της άμυνας διαγώνια και με μια επαφή έστειλε με δύναμη τη μπάλα στα δίχτυα με το αριστερό πόδι!

Φέτος μετράει 12 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα του κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ, έχοντας σκοράρει 7 φορές με το δεξί πόδι και άλλες 5 με το αριστερό.

Είναι ακόμα πιο χαρακτηριστικές οι επιδόσεις του από την έναρξη της σεζόν 2018-2019 σε επίπεδο πρωταθλήματος και ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Επί εποχής Γουλβς, δηλαδή.

Από τότε, έχει 80 τέρματα με κεφαλιά, 140 με το αριστερό πόδι και άλλα 162 με το δεξί. Ας μην ψάχνουμε, πλέον, ποιο τον βολεύει περισσότερο! Ο τύπος είναι two-footed finisher. Και ο Κλοπ της Λίβερπουλ τον απολαμβάνει!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης