Καταλάβατε τι είπε ο Κλοπ στην πρώτη του δήλωση; «Αυτούς αφήνω πίσω μου, δείτε τα γκολ!»

Πέντε γκολ, ισάριθμοι διαφορετικοί σκόρερ, αλλά τα τέσσερα εξ’ αυτών να έχουν ένα πολύ κοινό χαρακτηριστικό. Έχουν δημιουργηθεί από ποδοσφαιριστές που προήλθαν από τις ακαδημίες της Λίβερπουλ. Και ο Γιούργκεν Κλοπ φρόντισε να το επισημάνει, για να γνωρίζουμε όλοι, ποια ομάδα αφήνει πίσω του!



Καταλάβατε τι είπε ο Κλοπ στην πρώτη του δήλωση; «Αυτούς αφήνω πίσω μου, δείτε τα γκολ!»

Έχει συγκινηθεί με την είσοδό του στο «Άνφιλντ», προσπαθεί να συγκρατηθεί όταν σε ολόκληρο το γήπεδο ακούγεται το «You will never walk alone».

Πανηγυρίζει έξαλλα τα γκολ των Ντάργουιν Νούνιες και Ντιόγο Ζότα. Βλέπει την ομάδα του να επικρατεί με 5-2 της Νόριτς και να συνεχίζει στον 5ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας. Μπαίνει στο γήπεδο, με το σφύριγμα της λήξης για να χαιρετήσει και να συγχαρεί κάθε ποδοσφαιριστή του. Και για φινάλε, σχηματίζει μία καρδιά και κοιτά το KOP, ως ένδειξη αγάπης προς το φίλαθλο κοινό της αγαπημένης του Λίβερπουλ.

Έρχεται η ώρα των δηλώσεων. Ο Γιούργκεν Κλοπ είναι ευδιάθετος και θέλει να μπει στη διαδικασία να αναλύσει το παιχνίδι. Γελά με τον Κέρτις Τζόουνς και τον τρόπο που επιλέγει να παίξει άμυνα, αλλά στέκεται σε κάτι διαφορετικό.

Στο γεγονός πως τα τέσσερα από τα πέντε γκολ της ομάδας του, έχουν φτιαχτεί από ποδοσφαιριστές που προέρχονται από την ακαδημία της ομάδας. Και πράγματι, έτσι είναι. Την ασίστ στον Κέρτις Τζόουνς, τη έχει καταγράψει ο ΜακΚόνελ.

Την ασίστ στον Ντάργουιν Νούνιες την έχει σημειώσει ο Κόνορ Μπράντλεϊ.

Την πάσα από την οποία ξεκινά το 3-1 από τον Ντιόγο Ζότα, την έχει βγάλει ο Κουάνσα, που ήταν παρτενέρ του Κονατέ.

Και το 5-2, έχει διαμορφωθεί από τον Ράιαν Γκράβενμπερχ, αλλά έχει προκύψει από την δεύτερη ασίστ του Κόνορ Μπράντλεϊ στην αναμέτρηση.

Πέντε γκολ, το 80% αυτών να προέρχεται από «κόκκινες» ακαδημίες. Πώς να το αφήσει ασχολίαστο ο Γιούργκεν Κλοπ; Αυτούς αφήνει πίσω του άλλωστε, φεύγοντας. Και… αυτό, ήθελε να γίνει πλήρως κατανοητό και αντιληπτό από όλους!

Δημήτρης Μανάκος