«Τελικά, ο κύκλος του Κλοπ έκλεισε;» - Πέντε λόγοι που η Λίβερπουλ αποθεώνει τον… Γερμανό της!

Καταλαβαίνετε τι κάνει φέτος η Λίβερπουλ; Οι πέντε λόγοι που ο κόσμος της αποθεώνει τον Γιούργκεν Κλοπ! Πρέπει να το διαβάσετε. Ίσως έτσι, αντιληφθούμε λίγο καλύτερα, τι έχει καταφέρει ως στιγμής η ομάδα του Γερμανού προπονητή. Και ας μην ξεχνιόμαστε. Δεν έχει μπει καν ο… Φεβρουάριος!



«Τελικά, ο κύκλος του Κλοπ έκλεισε;» - Πέντε λόγοι που η Λίβερπουλ αποθεώνει τον… Γερμανό της!

Έχουμε στο μυαλό μας την περσινή Λίβερπουλ. Την ομάδα που δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να προσαρμοστεί στις συνθήκες της Premier League, που δεν διεκδίκησε το πρωτάθλημα, που δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Champions League.

Μία ομάδα που αμφισβητήθηκε έντονα και έκανε πολλούς να μπουν στη διαδικασία να αναρωτηθούν αν ήρθε το τέλος μίας εποχής. Αν ο χρόνος του Γιούργκεν Κλοπ στην ομάδα… τελείωσε και αν ο Γερμανός συνεχίζει μία άτυπη «παράδοση», η οποία θέλει την εκάστοτε ομάδα που προπονεί, να παρουσιάζει τη χειρότερη έκδοσή της, μετά το πέρας μίας επταετίας με αυτόν στο «τιμόνι» της.

Ωστόσο, ουδείς από τη διοίκηση της ομάδας μπήκε στη διαδικασία να προτείνει μία αλλαγή. Συνέχιζαν άπαντες στη Λίβερπουλ να πιστεύουν για αυτόν. Άμεση συνέπεια; Το 2023 να ξεκινά με «συγγνώμες» του Κλοπ προς τον κόσμο και το 2024 να φέρνει μαζί του τρομερούς πανηγυρισμούς στο «Κρέιβεν Κότατζ», για την επιστροφή της ομάδας στον τελικό του Λιγκ Καπ.

Μία ολική αναδόμηση επετεύχθη και όπως και να κυλήσουν από εδώ και πέρα τα πράγματα, η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ έχει καταφέρει να διεκδικεί κάθε λογής τίτλο, ενώ μπαίνουμε στον Φεβρουάριο. Και γιατί όχι, να θεωρείται σε κάθε διοργάνωση που συμμετέχει, ένα εκ των βασικών φαβορί για να πάρει το τρόπαιο στο «Άνφιλντ».

Θα δούμε τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα. Αλλά σε κάθε περίπτωση, ο Γιούργκεν Κλοπ μετρά… τουλάχιστον πέντε λόγους, για τους οποίους σωστά γνωρίζει την απόλυτη αναγνώριση και την καθολική αποθέωση.

Ας τους δούμε μαζί:

-Η Λίβερπουλ τη δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκεται στο +5 από κάθε ομάδα της Premier League. Είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

-Αισίως, προκρίθηκε στον τελικό του Λιγκ Καπ. Αν κάνει απέναντι στην Τσέλσι, ό,τι και στις τρεις προηγούμενες περιπτώσεις που τη συνάντησε σε τελικό, θα καταφέρει να κατακτήσει το τρόπαιο, δύο χρόνια μετά. Δεν το λες και… λίγο.

-Προκρίθηκε με χαρακτηριστική ευκολία στους «16» του Europa League. Παίζει στην Ευρώπη, τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της, απέφυγε έναν γύρο και περιμένει τον αντίπαλό της, με φόντο τα προημιτελικά.

-Είναι αήττητη στα 19 πιο πρόσφατα εγχώρια παιχνίδια της. Για να το πούμε απλά, έχει χάσει φέτος, εντός Αγγλίας, μόνο από την Τότεναμ. Και όλοι θυμούνται τι συνέβη στο Λονδίνο και για ποιον λόγο η Λίβερπουλ θεωρεί πως θα μπορούσε ακόμη να είναι αήττητη…

-Συνεχίζει και στο FA Cup. Καλή πορεία, πειστικές εμφανίσεις, σπουδαίο «διπλό» στο «Έμιρεϊτς» επί της Άρσεναλ!

Δημήτρης Μανάκος