Πέρασε η Λίβερπουλ κι έκλεισε νέο ραντεβού με την Τσέλσι για κούπα! (vids)

Όπως πριν από δυο χρόνια, έτσι και φέτος ο μεγάλος τελικός του Λιγκ Καπ θα είναι ανάμεσα στην Τσέλσι και τη Λίβερπουλ! Οι «κόκκινοι» εξασφάλισαν κι εκείνοι την παρουσία τους στο «Γουέμπλεϊ» μετά το 1-1 (3-2 συνολικό σκορ) με τη Φούλαμ στη ρεβάνς των ημιτελικών στο Λονδίνο και θα ξαναβρεθούν στην πρωτεύουσα (25/02), διεκδικώντας τον 10ο τίτλο τους στον θεσμό!  



Πέρασε η Λίβερπουλ κι έκλεισε νέο ραντεβού με την Τσέλσι για κούπα! (vids)

Το φοβισμένο ξεκίνημα της Φούλαμ συνδυάστηκε με γκολ της Λίβερπουλ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και τα πράγματα έγιναν πλέον πανεύκολα για τους «κόκκινους» και τρομερά δύσκολα για το σύνολο του Σίλβα.

Ο Λουίς Ντίας από αριστερά κατέβασε με το στήθος, πάτησε περιοχή, έκανε και το τελείωμα με το δεξί και ευνοήθηκε από την κόντρα για να δει την μπάλα να καταλήγει στην κλειστή γωνία του Λένο για το 1-0 στο 11'. Η Λίβερπουλ ήταν πλέον άνετη, είχε κάνει το σημαντικό βήμα για την αποστολή που είχε να τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα δίχως περιπέτειες την υπόθεση πρόκριση και θα έψαχνε κι άλλα γκολ παίζοντας απλά συγκεντρωμένα, δίχως την παραμικρή πίεση.

Η εικόνα της Φούλαμ στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου μέρους εκνεύρισε τους οπαδούς της που έβλεπαν ότι ο ψυχολογικός αντίκτυπος του γκολ που είχε δεχθεί η ομάδα ήταν αρκετά μεγάλος, μέχρι ν' αρχίσει κάπως να γίνεται απειλητικός ο Ραούλ Χιμένες.

Οι «cottagers» έπαιξαν με περισσότερη τόλμη στο δεύτερο ημίχρονο και αμέσως είχαν δοκάρι με τον Αντρέας Περέιρα στο 55' σε σουτ από πλάγια θέση. Η Λίβερπουλ έβγαλε αντεπίθεση κατευθείαν και ο Χάρβεϊ Έλιοτ νικήθηκε από τον Λένο, με τους γηπεδούχους στο «Craven Cottage» ν' ανέβουν πλέον αρκετά στο γήπεδο. Αυτό, όμως, λειτούργησε ως... κάλεσμα προς τους «κόκκινους» ν' αφυπνιστούν και να ξαναπάρουν ρόλο οδηγού στο ματς, ανακτώντας την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο.

Ο Νούνιες φυσικά ήθελε πολύ το γκολ, όπως και στον πρώτο ημιτελικό όπου αρκέστηκε να «σερβίρει», αλλά η Φούλαμ έχει αποδείξει πολλάκις φέτος ότι δεν παραιτείται ποτέ! Κι έτσι στο 77' ο Γουίλσον από αριστερά έκανε το γύρισμα, ο Ίσα Ντιόπ πήγε πρώτος στη μπάλα στη μονομαχία με τον Φαν Ντάικ και έγραψε το 1-1! Φυσικά, ένα γκολ ακόμα θα έστελνε την κόντρα στην παράταση, αλλά ο Κλοπ είδε τους παίκτες του να κρατούν το αβαντάζ και να κλείνουν ραντεβού με την Τσέλσι στις 25/02 στο «στολίδι» της πρωτεύουσας, στον μεγάλο τελικό. 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης