Ερωτήματα για Τότεναμ προκαλεί η παραδοχή ενοχής του ιδιοκτήτη της στα δικαστήρια!

Πριν από επτά μήνες, είχαν απαγγελθεί οι κατηγορίες και ο Τζο Λιούις είχε αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξή του. «Σήμερα», όλα μοιάζουν να αποδεικνύονται εναντίον του και να γίνεται γνωστό πως πράγματι, παρείχε πληροφορίες σε «στενό» του κύκλο, προκειμένου να κερδίζουν ατελείωτα χρήματα άνθρωποι γύρω του, μέσω των εταιρειών του. Ο ίδιος το… παραδέχθηκε, η Τότεναμ εξακολουθεί να μην προβληματίζεται, βασιζόμενη στην τοποθέτησή της, τον Ιούλιο του 2023.



Ερωτήματα για Τότεναμ προκαλεί η παραδοχή ενοχής του ιδιοκτήτη της στα δικαστήρια!

Κεραυνός εν αιθρία έχει κάνει την εμφάνισή του στο «στρατόπεδο» της Τότεναμ, αφού ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης της ομάδας του Βορείου Λονδίνου, Τζο Λιούις, που παραδόθηκε στις εισαγγελικές αρχές των ΗΠΑ τον Ιούλιο του 2023, παραδέχθηκε την ενοχή του.

Όπως είχε γίνει γνωστό πριν από μερικούς μήνες, θα προσαχθεί ενώπιον δικαστηρίου όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες για αθέμιτη χρήση εμπιστευτικών επιχειρηματικών πληροφοριών.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία κατηγορεί τον Λιούις, στην οικογένεια του οποίου ανήκει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Τότεναμ, ότι είχε ενορχηστρώσει σχέδιο δίνοντας πληροφορίες σε φίλους, προσωπικούς βοηθούς, πιλότους και γυναίκες με τις οποίες διατηρούσε σχέση, για τις επιχειρήσεις στις οποίες είχε επενδύσει.

Με τις «συμβουλές» αυτές οι συνεργάτες του κατάφεραν να αποκομίσουν κέρδη εκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με το κατηγορητήριο, με τον δικηγόρο του ισχυρού άνδρα της Τότεναμ, να κάνει λόγο από την πλευρά του για τρομερό λάθος από πλευράς των εισαγγελών και να ισχυρίζεται πως ο 86χρονος πελάτης του πήγε εθελοντικά στις ΗΠΑ προς υπεράσπιση του εαυτού του.

Είχε δηλώσει αθώος και για τις 16 κατηγορίες στις 25 Ιουλίου και η εγγύησή του ορίστηκε σε 300 εκατομμύρια δολάρια, με εγγύηση το 98 μέτρων σούπερ γιοτ και το αεροσκάφος του.

Ωστόσο, η παραδοχή της ενοχής του είναι αυτή που έχει δει τα «φώτα» της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες, δίχως πάντως το εν λόγω γεγονός να προβληματίζει την Τότεναμ.

Η Τότεναμ αρνήθηκε να σχολιάσει τις ποινικές κατηγορίες εναντίον του Λιούις, δεδομένου ότι "έπαψε να είναι πρόσωπο με σημαντικό έλεγχο" του συλλόγου στις 5 Οκτωβρίου 2022.

Εκπρόσωπος του συλλόγου δήλωσε άλλωστε: «Ο ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας, Τότεναμ, είναι η ENIC, με τον πλειοψηφικό έλεγχο να κατέχεται από ένα οικογενειακό καταπίστευμα διακριτικής ευχέρειας στο οποίο ο κ. Γιόζεφ Λιούς, δεν είναι δικαιούχος. Το καταπίστευμα διαχειρίζονται δύο ανεξάρτητοι επαγγελματίες –διαχειριστές, για λογαριασμό των δικαιούχων του.