Για τον Τιάγκο: Το λατρεμένο παιδί της Τσέλσι είναι κίνητρο για το Λιγκ Καπ

Ουδείς γνωρίζει αν θα επιλέξει το καλοκαίρι να συνεχίσει την καριέρα του. Το συμβόλαιό του με την Τσέλσι λήγει το καλοκαίρι. Έχει αγαπηθεί τρομερά στους «μπλε» και έχει αγαπήσει τον κόσμο. Κι όμως, το «Γουέμπλεϊ» του έχει προσφέρει μονάχα δυσάρεστες αναμνήσεις. Γι’ αυτό φέτος, ο Τιάγκο Σίλβα, είναι… κίνητρο από μόνος του για το Λιγκ Καπ!  



Για τον Τιάγκο: Το λατρεμένο παιδί της Τσέλσι είναι κίνητρο για το Λιγκ Καπ

Λαμβάνουμε ως δεδομένο πως η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο θα έχει μια επίσκεψη στο «στολίδι» της πρωτεύουσας, αν και ακόμα είναι αρκετά νωρίς για να ξέρουμε τι θα συμβεί και στο Κύπελλο Αγγλίας.

Παρ’ όλα αυτά, επειδή πολλές φορές στη βράση κολλάει το σίδερο, σκεφτόμαστε ένα – ένα τα βήματα. Και το πιο κοντινό αυτή τη στιγμή, είναι της 25ης του Φλεβάρη στον τελικό του Carabao Cup. Η Τσέλσι θα βρεθεί εκεί και περιμένει τον νικητή του Φούλαμ – Λίβερπουλ για να μάθει με ποιον θα τεθεί αντιμέτωπη για το τρόπαιο.

Ο Τιάγκο Σίλβα έχει ακόμα μια ευκαιρία για πανηγυρίσει έναν τίτλο στο «Γουέμπλεϊ» και δεν έχει ξεχάσει ότι τις τρεις τελευταίες φορές που βρέθηκε εκεί η κατάληξη ήταν δυσάρεστη.

Το 2021 η Λέστερ με το τρομερό γκολ του Τίλεμανς επικράτησε 1-0 των «μπλε» για το FA Cup, ενώ, η Τσέλσι έφτασε στην τελευταία μέρα και του Κυπέλλου και του Λιγκ Καπ το 2002. Σε αμφότερες αντιμετώπισε τη Λίβερπουλ. Και δεν κατάφερε να επιβληθεί των «κόκκινων».

Τρεις χαμένοι τελικοί για τον Σίλβα στο γήπεδο για το οποίο καμαρώνει ολόκληρη η Αγγλία. Φέτος, έχει σίγουρα μια 4η επίσκεψη. Μπορεί να είναι τελευταία, μπορεί και όχι. Το θέμα είναι, ωστόσο, πως το θέλει πολύ και η Τσέλσι στο πρόσωπο του Βραζιλιάνου βρίσκει ένα εξτρά κίνητρο για να διορθώσει κάπως τις εντυπώσεις της φετινής σεζόν με την ενδεχόμενη κατάκτηση του τροπαίου…

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης