Συζητάμε για τελικούς στο Wembley; Είναι «μπλε» και η Τσέλσι βρίσκεται… πάντα εκεί!

Οι τελικοί των FA Cup και Λιγκ Καπ έχουν ένα χρώμα. Είναι πάντα… μπλε στον 21ο αιώνα. Διότι η Τσέλσι συνηθίζει να αποτελεί μία εκ των δύο που διεκδικούν το τρόπαιο. Το έκανε για 18η φορά από το 2000 και έπειτα. Και θέλει πλέον να φτάσει στο 50% των νικηφόρων και χαμένων ματς στο Wembley, αναμένοντας είτε τη Λίβερπουλ, είτε τη Φούλαμ!



Συζητάμε για τελικούς στο Wembley; Είναι «μπλε» και η Τσέλσι βρίσκεται… πάντα εκεί!

Αντιμετώπιζε τη Μίντλεσμπρο στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Ήταν το απόλυτο φαβορί και προφανώς αυτό ήταν πολύ λογικό. Παρά το γεγονός πως η «Μπόρο» είχε καταφέρει να επικρατήσει με 1-0, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι. Και παρά το γεγονός πως η Τσέλσι ήταν αυτή που είχε το άγχος και την πίεση.

Έπρεπε να προκριθεί, ήταν… υποχρεωμένη να βρεθεί στον τελικό του Λιγκ Καπ, ανεξαρτήτως δεδομένων. Και τα κατάφερε. Ήταν εξαιρετική σε όλο το διάστημα της αναμέτρησης, πέτυχε έξι γκολ, είδε τον Κόουλ Πάλμερ να φτάνει τα 11 σε όλες τις διοργανώσεις και με το τελικό 6-1, «έκλεισε» μία θέση στο Wembley.

Περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της. Θα είναι είτε η Λίβερπουλ, είτε η Φούλαμ. Αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή, μοιάζει να είναι το τελευταίο που την απασχολεί. Πρόκειται για την τρίτη της πρόκριση άλλωστε σε τελικό Λιγκ Καπ τα τελευταία έξι χρόνια, φτάνοντας στους… επτά από το 2000 και έπειτα.

Καμία ομάδα της Premier League την ξεπερνά στην εν λόγω στατιστική κατηγορία. Ναι, είναι κάτι αυτό για τους Λονδρέζους, με τη Λίβερπουλ πάντως να μπορεί να την «ισοφαρίσει», αν κάνει και αυτή το… χρέος της, ώστε να βρεθεί στο Wembley.

Ακόμη και συνολικά όμως να το δει κανείς, η Τσέλσι έχει συμμετάσχει σε 17 και πάει για τον 18ο τελικό Κυπέλλου στον 21ο αιώνα. Είτε μιλάμε για το FA Cup, είτε για το Λιγκ Καπ. Δεν το λέει κανείς «λίγο». Πόσω δε μάλλον, αν αναλογιστεί πως η δεύτερη του Big 6 στη σχετική κατάταξη, είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έχει παρευρεθεί σε 12 περιπτώσεις, για να συμπληρώσει την πρώτη τριάδα η Άρσεναλ, με 11 συμμετοχές.

Πόσα από αυτά τα 17 τρόπαια που έχει διεκδικήσει, έχει κατακτήσει λοιπόν η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο; Αθροιστικά τα… οκτώ. Και αναζητά το 9ο σε 18 περιπτώσεις, ώστε να φτάσει ακριβώς στον ίδιο αριθμό νικηφόρων και χαμένων τελικών από το 2000 και μετά!

Δημήτρης Μανάκος