«Μα έβγαλε τη φανέλα του»: Ο διαιτητής ξέχασε να βγάλει κίτρινη κάρτα και του στέρησε… 2.400 λίρες!

Να έχεις αποφασίσει να ασχοληθείς στοιχηματικά με το παιχνίδι της Αιγύπτου. Να έχεις επιλέξει να ρίξεις μία «βόμβα», ένα αουτσάιντερ, απλώς για να περάσει το… βράδυ. Και τελικά, να συμβαίνει αυτό. Να σκοράρει ο παίκτης, να κάνει ό,τι χρειάζεται για να πάρει κίτρινη κάρτα και τελικά, ο διαιτητής να την… ξεχνάει. Και κάπως έτσι, να χάνονται 2.400 λίρες!



«Μα έβγαλε τη φανέλα του»: Ο διαιτητής ξέχασε να βγάλει κίτρινη κάρτα και του στέρησε… 2.400 λίρες!

Βάλτε τον εαυτό σας στην θέση του. Έχετε ολοκληρώσει την εργασία σας, επιστρέφετε στο σπίτι και αποφασίζετε να παίξετε ένα στοίχημα, ώστε να αποκτήσει ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον το παιχνίδι που θα παρακολουθήσετε.

Έχει Κόπα Άφρικα, προφανώς και δεν σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα το εκάστοτε αποτέλεσμα. Συνεπώς, παίζετε κάτι το οποίο πιστεύετε πολύ, επιλέγοντας πιθανώς να «ποντάρετε» ένα μικρό – σχετικά – ποσό, ώστε να πάρετε πολλά χρήματα πίσω. Τοποθετείτε μία «βόμβα». Κάτι που δεν θεωρείτε φαβορί. Και απλώς περιμένετε.

Αν λοιπόν πριν από μερικές ώρες, είχε συμβεί και σε εσάς η ιστορία που θα ακούσετε, πώς θα αντιδρούσατε; Ένας Άγγλος επέλεξε να ασχοληθεί με την αναμέτρηση της Αιγύπτου και τον 2ο όμιλο του Κόπα Άφρικα, δίχως να παίξει αποτέλεσμα, αλλά σκόρερ και… κάρτα.

Τι πίστευε λοιπόν; Πως ο Μοστάφα Μοχάμεντ θα σκοράρει και θα δεχθεί και μία κίτρινη κάρτα στην αναμέτρηση. Μέχρι το 92ο λεπτό, δεν είχε συμβεί τίποτα τέτοιο. Μία στιγμή όμως, είναι αρκετή. Ο διεθνής παίκτης της Αιγύπτου κάνει το 2-1 κόντρα στο Πράσινο Ακτωτήρι και βγάζει τη φανέλα του στους πανηγυρισμούς. Ο Άγγλος πιστεύει πως το «ταμείο» είναι γεγονός.

Και πράγματι, συμβαίνει κάτι απίθανο. Ο διαιτητής της συνάντησης, Μουχάμαντ Αλ – Λάχου, αποφασίζει να πάει στον VAR για να δει αν το γκολ επετεύχθη με το χέρι ή όχι. Βλέπει «ώμο» και το μετρά. Ξεχνά όμως τους πανηγυρισμούς και αγνοεί την κίτρινη κάρτα για το ότι έβγαλε τη φανέλα του.

Είναι τόσο απίθανο όσο ακούγεται. Και κάπως έτσι, συζητάμε για έναν απίθανο «κουβά», με το δελτίο να αποφέρει 2.400 λίρες από ένα ποντάρισμα… 12 λιρών. Απίστευτο και όμως αληθινό. Συνέβη, ναι, συνέβη!

Δημήτρης Μανάκος