Τι σημαίνει για Σαλάχ και Λίβερπουλ η πρόκριση της Αιγύπτου; – Πόσα και ποια ματς χάνει σε 30 ημέρες;

Ένας τραυματισμός, μία χαμένη ευκαιρία με τη Λίβερπουλ, δύο ταξίδια από Αγγλία σε Ακτή Ελεφαντοστού και πάλι πίσω, πέντε παιχνίδια που δεδομένα θα λείπει. Έτσι ξεκίνησε το 2024 για τον Μοχάμεντ Σαλάχ. Δείτε τις αναμετρήσεις που θα τον στερηθεί ο Γιούργκεν Κλοπ, τα δύο ντέρμπι και τις τρεις διαφορετικές διοργανώσεις!  



Τι σημαίνει για Σαλάχ και Λίβερπουλ η πρόκριση της Αιγύπτου; – Πόσα και ποια ματς χάνει σε 30 ημέρες;

Και κάπως έτσι, έχουμε τα δεδομένα μπροστά μας. Η Αίγυπτος έμεινε στο 2-2 με το Πράσινο Ακρωτήρι, η Γκάνα αποκλείστηκε από τον 2ο όμιλο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής και ο Μοχάμεντ Σαλάχ αναχωρεί από την Ακτή Ελεφαντοστού, για να επιστρέψει στο Λίβερπουλ και να συνεχίσει την αποκατάσταση της θεραπείας του.

Πριν από μερικές ώρες, έγινε γνωστό πως θα λείψει για έναν μήνα από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των «κόκκινων», πράγμα που σημαίνει πως πολύ δύσκολα θα επιστρέψει στο Κόπα Άφρικα, καθώς ο τελικός είναι στις 11 Φεβρουαρίου, και απλώς, θα επιχειρήσει να κάνει το καλύτερο δυνατό που μπορεί, ώστε να μην χάσει ολόκληρο τον Φεβρουάριο από την Premier League.

Ας υποθέσουμε λοιπόν πως θα λείψει έναν μήνα ακριβώς από την αποστολή της Λίβερπουλ. Πόσα ματς χάνει; Αυτό είναι το μόνιμο ερώτημα και το England365 έχει το… χρονοδιάγραμμα για να σας κάνει να αντιληφθείτε πλήρως, το μέγεθος της απουσίας του Μοχάμεντ Σαλάχ.

Αρχικά, θα λείψει από τρεις διαφορετικές διοργανώσεις. Από την Premier League, το Λιγκ Καπ και το FA Cup. Πέραν τούτου, θα χάσει σίγουρα δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια της ομάδας του: αυτό με την Τσέλσι στο «Άνφιλντ» στις 31 Ιανουαρίου και αυτό στο «Έμιρεϊτς», με αντίπαλο την Άρσεναλ, την πρώτη εβδομάδα του επόμενου μήνα.

Από εκεί και πέρα, δεν θα είναι διαθέσιμος για τα ματς με Φούλαμ και Νόριτς, ενώ η Λίβερπουλ θα στερηθεί τις υπηρεσίες του και από το παιχνίδι με την Μπρέντφορντ στο «Κομιούνιτι». Θα κάνει αγώνα δρόμου για να είναι έτοιμος κόντρα στη Λούτον, θα είναι φυσικά κανονικά υπολογίσιμος για την εξόρμηση στο «Σίτι Γκράουντ» στις 2 Μαρτίου.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της Λίβερπουλ για τις επόμενες 30 ημέρες που θα λείψει ο Μοχάμεντ Σαλάχ:

(24/01) Φούλαμ – Λίβερπουλ

(28/01) Λίβερπουλ – Νόριτς

(31/01) Λίβερπουλ – Τσέλσι

(04/02) Άρσεναλ - Λίβερπουλ

(17/02) Μπρέντφορντ – Λίβερπουλ

Δημήτρης Μανάκος