«Και αν είναι από την Premier League;» - Έριξε… βόμβα η ESL, ατάκα για ομάδες που έχουν πει κρυφά «ναι»!

«Τρελό» δημοσίευμα έχει κάνει την εμφάνισή του τα τελευταία λεπτά και αφορά πηγές που προκύπτουν από τη European Super League, οι οποίες αφήνουν να εννοηθεί πως υπάρχουν ομάδες που ενώ λένε «όχι» δημόσια στο εν λόγω project, εντούτοις έχουν υπογράψει τη συμμετοχή τους. Αδύνατο να είναι club της Premier League, δεν τίθεται καν θέμα επιλογής!



«Και αν είναι από την Premier League;» - Έριξε… βόμβα η ESL, ατάκα για ομάδες που έχουν πει κρυφά «ναι»!

Είχαμε γράψει πριν από… ακριβώς έναν μήνα πως η συμμετοχή ομάδων της Premier League στην European Super League, δεν είναι θέμα επιλογής, αλλά θέμα συμφωνίας.

Και να ήθελε δηλαδή κάποια ομάδα να πάρει μέρος σε αυτή τη – νεοσύστατη – Λίγκα, δεν θα μπορούσε να το πράξει.

Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Η αγγλική κυβέρνηση είχε θελήσει να τοποθετηθεί από νωρίς και να εξηγήσει πως καμία αγγλική ομάδα θα συμπεριληφθεί στη European Super League, βασιζόμενη στη συμφωνία που έχει κατατεθεί.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν, όλοι οι σύλλογοι είναι υποχρεωμένοι να μετέχουν κανονικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που γνωρίζουμε. Σε περίπτωση που αποφασίσουν κάτι διαφορετικό, δεν θα μπορούν να πάρουν μέρος ούτε στα πρωταθλήματα του «Νησιού».

Ουδείς έχει δικαίωμα συμμετοχής σε μία breakaway league. Και αν πάρει το… ρίσκο, τότε θα υποστεί και τεράστιες συνέπειες.

Συνεπώς, οι πηγές που θέλουν ανθρώπους της European Super League να αφήνουν υπονοούμενα για μεγάλες ομάδες που θα πάρουν μέρος σε αυτήν, έχουν υπογράψει αλλά δηλώνουν κατά της, δεδομένα δεν αφορά την Αγγλία!

Δημήτρης Μανάκος