Η πονηριά του Τόνεϊ τον έφερε... στα ίσα με τον Γουόρντ – Πρόους (vid)

Το σκέφτηκε, βρήκε την ευκαιρία, το τόλμησε και του βγήκε. Και κάπως έτσι, ο Ιβάν Τόνεϊ κατάφερε να «ματσάρει» τον Τζέιμς Γουόρντ – Πρόους στη... μαεστρία με την οποία στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με απευθείας εκτελέσεις φάουλ!  



Η πονηριά του Τόνεϊ τον έφερε... στα ίσα με τον Γουόρντ – Πρόους (vid)

Ο Τόνεϊ χρειάστηκε μονάχα 19' για να βρει δίχτυα κι ας απουσίαζε από επίσημες αναμετρήσεις και προπονήσεις τους τελευταίους 8 μήνες.

Βέβαια, όλο αυτό τον καιρό φρόντισε να δουλέψει ίσως και περισσότερο απ' όσο θα το έκανε αν ήταν κανονικά διαθέσιμος για την ομάδα του Τόμας Φρανκ. Γυμνάστηκε, ξεπέρασε τα όριά του, σκόραρε συνεχώς σε φιλικά προπονητικού χαρακτήρα στα τμήματα υποδομής της Μπρέντφορντ και κάπως έτσι έκανε δυναμικό come-back.

Η απευθείας εκτέλεση φάουλ με την οποία βρήκε δίχτυα το βράδυ του Σαββάτου κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ, ήταν το 3ο του γκολ με τον συγκεκριμένο τρόπο σε 10 απόπειρες, από την έναρξη της περασμένης αγωνιστικής περιόδου στην Πρέμιερ Λιγκ.

Αυτό σημαίνει πως «μάτσαρε» τον εξπέρ στο συγκεκριμένο κομμάτι, Τζέιμς Γουόρντ – Πρόους, που έχει ισάριθμα τέρματα, αλλά τα έχει καταφέρει σε 25 εκτελέσεις φάουλ!

Ο νυν χαφ της Γουέστ Χαμ την τελευταία φορά που κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ από στατική φάση εκτός περιοχής ήταν την 18η του Φλεβάρη του 2023, σε παιχνίδι με την Τσέλσι. Μάλιστα, ήταν το 17ο τέρμα του με αυτό τον τρόπο, απέχοντας πλέον ένα γκολ από την κορυφαία επίδοση (18) του Ντέιβιντ Μπέκαμ στα χρονικά της Πρέμιερ Λιγκ.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης