Η Λίβερπουλ χωρίς Σαλάχ, η Άρσεναλ χωρίς Ράις; Η ατάκα για τραυματισμό στην αλλαγή του!

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε επέστρεψε, η Σίτι είναι πλήρης και η Λίβερπουλ με την Άρσεναλ ξεκινούν να έχουν τα προβλήματά τους. Ίδιος τραυματισμός με τον Μοχάμεντ Σαλάχ για τον Ντέκλαν Ράις, αυτό είπε στον Έμιλ Σμιθ Ρόου, αποχωρώντας αναγκαστικά από το «Έμιρεϊτς».



Η Λίβερπουλ χωρίς Σαλάχ, η Άρσεναλ χωρίς Ράις; Η ατάκα για τραυματισμό στην αλλαγή του!

Μπορεί η Άρσεναλ να πανηγύρισε μία πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, «γράφοντας» ιστορία στα ντέρμπι του Λονδίνου στον 21ο αιώνα, καθώς είναι η ευρύτερη επικράτησή της από το 2000 και έπειτα, όμως στο τέλος της ημέρας, ο Μικέλ Αρτέτα μοιάζει δικαιολογημένα… ανήσυχος.

Για ποιον λόγο; Διότι ο Ντέκλαν Ράις αποχώρησε με πρόβλημα από το «Έμιρεϊτς», με τον Ζορζίνιο να τον αντικαθιστά στο τελευταίο 20άλεπτο της συνάντησης. Η αλλαγή λοιπόν ήταν αναγκαστική και δεν προέκυψε απλώς για να πάρει χρόνο ξεκούρασης ο Άγγλος μέσος.

Δεν μπορούσε να συνεχίσει και άπαντες επέλεξαν να προφυλαχθεί, ώστε να εξεταστεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της αλλαγής του, ο Ράις είπε στον Έμιλ Σμιθ Ρόου πως πρόκειται για «harmstring injury». Ακριβώς ότι συμβαίνει δηλαδή και με τον Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος θα λείψει για 10 ημέρες από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Αιγύπτου και της Λίβερπουλ, σε περίπτωση που η χώρα του αποκλειστεί.

Αν λοιπόν οι φόβοι επιβεβαιωθούν για τον Ντέκλαν Ράις και η Αίγυπτος αποκλειστεί από τη συνέχεια του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, υπάρχει ένα πολύ συγκεκριμένο δεδομένο: κατά πάσα πιθανότητα, θα παρακολουθήσουμε ένα Άρσεναλ – Λίβερπουλ, χωρίς Ντέκλαν Ράις και χωρίς Μοχάμεντ Σαλάχ, στις 4 Φεβρουαρίου. Απίστευτο και όμως… αληθινό!

Δημήτρης Μανάκος