Σκόραρε... μέχρι τέλους η Άρσεναλ και διέσυρε με 5-0 την Πάλας!

«Χτυπώντας» ξανά με τα κόρνερ στα οποία ειδικεύεται, αλλά και «τιμωρώντας» όλα τα κενά στην άμυνα της Πάλας που από κάποιο σημείο και μετά απλά παραιτήθηκε στο ματς, η Άρσεναλ έφτασε στο επιβλητικό 5-0 στο «Έμιρεϊτς» και έβαλε τέλος στο κακό σερί τεσσάρων αγώνων. 



Σκόραρε... μέχρι τέλους η Άρσεναλ και διέσυρε με 5-0 την Πάλας!

Επαναφορά στις αγωνιστικές υποχρεώσεις με εύκολο μεσημέρι Σαββάτου για την Άρσεναλ κόντρα στην Πάλας του Ρόι Χότζον. Με τον Μικέλ Αρτέτα να έχει γεννηθεί 79 μέρες μετά την πρώτη παρουσία του νυν κόουτς των «αετών» σε πάγκο στο αγγλικό ποδόσφαιρο (!), οι «κανονιέρηδες» ήταν αρκετά πιο έτοιμοι και πιο αποτελεσματικοί σε αυτή την αναμέτρηση.

Τα 10 κόρνερ από τα οποία έχουν σημειωθεί γκολ φέτος για την Άρσεναλ είναι τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, με τους γηπεδούχους στο «Έμιρεϊτς» να παίρνουν το προβάδισμα από κεφαλιά του Γκάμπριελ μόλις στο 11ο λεπτό. Το ίδιο σκηνικό στήθηκε και στο 37', αν και αυτή τη φορά από το σημαιάκι γέμισε ο Σάκα κι όχι ο Ράις. Ο Γκάμπριελ έκανε ωραία κίνηση στο δεύτερο δοκάρι, πήρε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε πάνω στον Χέντερσον και αυτός χρεώθηκε το αυτογκόλ για το 2-0.

Ο Γκάμπριελ πολύ θα ήθελε να έχει γίνει ο πρώτος αμυντικός της Πρέμιερ που σκοράρει με δυο κεφαλιές στο ίδιο ματς μετά τον Ρούντιγκερ στην Τσέλσι από τον Φλεβάρη του 2020, αλλά η Λίγκα είχε άλλη άποψη κι έτσι του «πήρε» το δεύτερο τέρμα στο ματς.

Η Πάλας δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, ούτε καν τις στιγμές που έμενε ψηλά για πιέσει, με τους παίκτες του Αρτέτα με τη μπάλα κάτω και με ψύχραιμο build-up να ξεπερνούν τη γραμμή πίεσης των «αετών». Η ομάδα του Χότζον αποφάσισε στο δεύτερο μέρος να μείνει αρκετά πιο ψηλά και το πλήρωσε στο 59', όταν σε αντεπίθεση που εκφράστηκε μέσα σε 10'', ο Ράγια έστειλε τον Ζεσούς από δεξιά κι αυτός βρήκε στην περιοχή τον Τροσάρ που αφού πρώτα ντρίμπλαρε για να εξουδετερώσει το μαρκάρισμα, σούταρε με δύναμη για το 3-0 της Άρσεναλ.

Με αυτό το τέρμα, ο Βέλγος έχει πλέον συμμετοχή σε 11 τέρματα (7 γκολ και 4 ασίστ) στις τελευταίες 14 εμφανίσεις του στο αρχικό σχήμα σε ματς στο «Έμιρεϊτς»! Το παιχνίδι μετά το 3-0 «έσβησε», ο Αρτέτα έκανε όλες τις αλλαγές του, η Άρσεναλ έφτασε απλά να παίζει για περάσουν τα εναπομείναντα λεπτά, αλλά... μυρίστηκε αίμα και έφτασε μέχρι και το 5-0! Στις καθυστερήσεις ο Μαρτινέλι σκόραρε δις με τον ίδιο τρόπο, αφού έγινε αποδέκτης μιας κάθετης μπαλιάς στον κενό χώρο και μιας μακρινής μεταβίβασης, για να πλασάρει εύκολα τον Χέντερσον και να διαμορφώσει το εμφατικό αποτέλεσμα.

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης