Εκείνο το απόγευμα, εκείνο το γκολ: Τότε που όλοι πίστεψαν ότι η Λίβερπουλ θα γινόταν ξανά Πρωταθλήτρια! (vid)

Ακόμα και το ηλιοβασίλεμα πάνω από το «Άνφιλντ» έμοιαζε πιο μαγικό απ’ όλα τα υπόλοιπα. Και ήταν. Άσχετα απ’ ό,τι θα εμφανιζόταν στη ζωή όλων μας με τον κορονοϊό. Εκείνη η 19η Ιανουαρίου του 2020 ήταν μαγική για τη Λίβερπουλ. Και για όλους όσοι βρέθηκαν στο ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ. Ήταν τότε που όλοι πίστεψαν στον τίτλο…  



Εκείνο το απόγευμα, εκείνο το γκολ: Τότε που όλοι πίστεψαν ότι η Λίβερπουλ θα γινόταν ξανά Πρωταθλήτρια! (vid)

Ο Άλισον κάνει το μακρινό βολέ, ο Σαλάχ ξεφεύγει, ο Ντάνιελ Τζέιμς δεν καταφέρνει να τον κοντράρει και φυσικά ο Νταβίντ Ντε Χέα δεν σταματά ποτέ το σουτ του Αιγύπτιου.

Σκορ 2-0, ο «Φαραώ» να βγάζει και να πετάει τη φανέλα, ο κόσμος στο «Άνφιλντ» σε τρελή κατάσταση, ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ να τρέχει πρώτος για να «υποκλιθεί» στον συμπαίκτη του και να τον αγκαλιάσει.

«Now you’re gonna believe us» τραγουδούσαν μέσα σε ντελίριο οι οπαδοί στο «σπίτι» των «κόκκινων» που έμοιαζε να είναι πιο ευτυχισμένο απ’ όσο είχε υπάρξει τις τρεις δεκαετίες που είχαν προηγηθεί αυτού του παιχνιδιού.

Ήταν πραγματικά η μέρα που όλοι πίστεψαν ότι αυτή τη Λίβερπουλ δεν θα τη σταματούσε κανείς και τίποτα. Και που αυτή η ομάδα θα έπαιρνε το πρωτάθλημα και θα έκανε φιέστα και θα έγραφε ιστορία, ακόμα κι αν ο κορονοϊός άλλαξε τη ζωή όλων μας…

 

 


Κώστας Ζάλιαρης