Μέσα σε λίγους μήνες, γκρεμίστηκαν όλες οι φιλοδοξίες του Χέντερσον…

Ήλπιζε μαζί με τον Τζέραρντ να πετύχει κάτι ιδιαίτερο στη Σαουδική Αραβία. Πείστηκε από τον άνθρωπο που του άφησε το περιβραχιόνιο στη Λίβερπουλ, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά. Λίγους μήνες αργότερα, ο «Χέντο» επιστρέφει στην Ευρώπη…  



Μέσα σε λίγους μήνες, γκρεμίστηκαν όλες οι φιλοδοξίες του Χέντερσον…

Μένοντας ελεύθερος από τους «κόκκινους» το περασμένο καλοκαίρι και εκφράζοντας ένα μικρό παράπονο για το γεγονός πως ουδείς του είπε ότι θα ήθελε να παραμείνει στη Λίβερπουλ, ο Τζόρνταν Χέντερσον έγινε ένας απ’ αυτούς που επέλεξαν το δρόμο προς τη Σαουδική Αραβία.

Είναι λογικό ν’ αποτέλεσε δέλεαρ και το ποσό που του προσφέρθηκε, όσο κι αν ήθελε να τονίζει ότι η απόφασή του δεν αφορά αποκλειστικά τα χρήματα, αλλά έχει κάτι πιο… ποδοσφαιρικά ρομαντικό. Την εξέλιξη ενός πρότζεκτ που είχε αρχίσει δειλά – δειλά να μεγαλώνει, κυρίως λόγω της παρουσίας του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Saudi Pro League.

«Σκέφτηκα πραγματικά τι θα μπορούσαμε να πετύχουμε μαζί με τον Στίβεν. Ήταν πρόκληση η σκέψη να πετύχουμε στην ομάδα και στο πρωτάθλημα και να βοηθήσουμε στην περαιτέρω εξέλιξη του ποδοσφαίρου στη Σαουδική Αραβία.

Ο κόσμος μπορεί να λέει ότι αποφάσισα με γνώμονα τα χρήματα, αλλά δεν είναι έτσι. Ποτέ δεν αποτέλεσαν κίνητρο στη ζωή και την καριέρα μου τα χρήματα. Ήθελα να δοκιμάσω κάτι νέο και να εξελίξω το παιχνίδι στη χώρα που θα με φιλοξενήσει» έλεγε ο πρώην captain της Λίβερπουλ μόλις πριν από μερικούς μήνες…

Η μεταγραφή του στην Αλ Ετιφάκ είχε προκαλέσει προβληματισμό στους υποστηρικτές της ομάδας που ανήκουν στην LGBTQ+ κοινότητα, καθώς στη Μέση Ανατολή τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ή των τρανς ατόμων δεν τυγχάνουν αναγνώρισης. Έπρεπε να διευθετήσει κι αυτό το θέμα δημόσια, είτε τον πίστευαν απόλυτα, είτε όχι.

Η απόφαση ν’ αφήσει τη Λίβερπουλ μετά από 12 χρόνια ήταν, μεν, στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο η πιο σωστή και λογική, αλλά η επιλογή που έκανε μετακομίζοντας στη Σαουδική Αραβία, αποτελεί ένα μεγάλο μάθημα. Αποτυχία; Ίσως. Όπως θέλει την ερμηνεύει κανείς και βάζει όποιον χαρακτηρισμό θέλει ανάλογα πώς εξελίσσονται τα πράγματα.

Ο «Χέντο» επιστρέφει άμεσα στην Ευρώπη και φέρεται να έχει συμφωνήσει με τον Άγιαξ για να παίξει στην Ολλανδία υπό τις οδηγίες του Τζον Φαν’τ Σχιπ. Αποχωρεί από το πρότζεκτ που το καλοκαίρι τού φαινόταν τρομερά δελεαστικό και έφτασε να μην έχει πανηγυρίσει νίκη επί δυο μήνες με την ομάδα του Τζέραρντ.

Ορισμένες φορές είναι καλό να διορθώνεις άμεσα ένα λάθος. Να το αναγνωρίζεις, ν’ αντιλαμβάνεσαι τις ανάγκες σου, να παραδέχεσαι πως κάτι δεν σου κάνει – γιατί καλώς ή κακώς δεν είναι όλα για όλους – και να προχωράς βρίσκοντας τον επόμενο σταθμό. Σε αυτό, δεν μπορεί να ψέξει κανείς τον Χέντερσον.

Καμία απόφαση δεν γνωρίζουμε πού θα μας βγάλει προτού την πάρουμε και τη ζήσουμε. Και ο «Χέντο» βίωσε και το πρωτόγνωρο της αδυναμίας να φέρει εις πέρας τις φιλοδοξίες του, φυσικά σε απόλυτη συνάρτηση και με το περιβάλλον στο οποίο βρέθηκε…

Κώστας Ζάλιαρης